Yapımına 2016 yılında başlanan Manisa Şehir Hastanesi’nin hizmete açılmasına az bir zaman kaldı. Yükleyici firma tarafından Kasım ayında açılması planlanan dev hastanenin beklenen tarihten önce açılabileceği konuşuluyor. Toplam 558 yataklı olması planlanan dev hastane Manisa’ya büyük bir sağlık hizmeti sunacak.

Açılış öncesinde hastaneyi yerinde incelemek ve değerlendirmek üzere toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Şehir Hastaneleri ve Koordinasyon Daire Başkanı Sayit Çelebi beraberindeki daire çalışanları Muhammed Bayram, Ali Kuzu, Engin Uçar, Gökçen Kestek, Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenicİ katıldı. Ayrıca Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz, Manisa Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. H. A. Zafer Ulusan, Başhekim Yardımcıları Uzm. Dr. Arzu oran, Uzm. Dr. Münire Kuru, Uzm. Dr. Eda Çakıroğlu Aldemir, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serda Kamalı Güner, İdari Mali İşler Müdür Yardımcıları Pınar Duymaz, Ali Çekmez ve Birim Sorumluları ile İl Sağlık Müdürlüğü uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantı hastanenin gezilmesiyle son buldu.

Yapımına iki yıl önce başlanan Manisa Şehir Hastanesi'nin inşaat çalışmalarında sona gelindi. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nce kamu-özel iş birliğinde yaptırılan ve 362 milyon liraya mal olacak hastane bu yıl tamamlanacak. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 175 milyon lira maliyetle yapılan Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin de en geç Eylül ayında hizmete girmesi planlanıyor.

2016 yılında başlanan şehir hastanesi yapım çalışmalarında son rötuşlar yapılıyor. Bu yıl Kasım ayında bitmesi planlanan şehir hastanesinin yüklenici firma tarafından belirtilen süreden daha önce bitirilip teslim edileceği konuşuluyor. Şehir hastanesinde 224’ü tek, 96'sı çift kişilik olmak üzere toplam 320 hasta odası bulunacak. Hastanede, 122 yoğun bakım ünitesi, 19 ameliyathane ve 156 poliklinik odası olacak. Toplam 558 yataklı dev bir sağlık tesisi Manisa'ya kazandırılacak.

Editör: TE Bilişim