Manisa’da temeli 2013 yılının sonunda atılan ve 2018 yılında faaliyete geçeceği açıklanan 560 yataklı şehir hastanesi için gün sayılıyor. Yatak kapasitesi bakımından Manisa’nın en büyük hastanesi olacak olan Şehir Hastanesi’nin bu yılın başında açılması bekleniyor.

BİÇER’DEN KORKUTAN AÇIKLAMA

AK Parti’nin sağlıkta dönüşüm politikasını eleştiren CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, 5 yıldızlı şehir hastanelerinin sanıldığı gibi vatandaşa ücretsiz hizmet vermeyeceğini savundu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan, hastanede verilen hizmetin tamamının devlet tarafından ödenmeyeceğini iddia etti.

“5 YILDIZIN 4’Ü VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKACAK”

AK Partili yetkililerin her fırsatta ‘5 Yıldızlı hastane yaptık’ dediklerini, ancak verilecek hizmetin vatandaşın cebine dokunacağını öne süren CHP’li Biçer, “ Şehir hastaneleri yapılıyor ve 5 yıldızlı hizmet verileceği söyleniyor. Ancak bu hastaneler yapıldıktan sonra olan yine vatandaşa olacak. 5 yıldızlı hastanenin bir yıldızı devlet tarafından karşılanacak, kalanı yine vatandaşın cebinden çıkacak.” diye konuştu.

“İLACIN PAHALISI ÖDENMEDİĞİ GİBİ HASTANENİN DE ÖDENMEYECEK”

Açıklamasında ilaç fiyatları üzerinden örnek veren Biçer, “Nasıl şimdi kanser ilaçlarının pahalı olanlarını devlet ödemiyorsa, hastanenin de birçok hizmetini ödemeyecek. Devlet vatandaşa diyecek ki, ‘Senin tedavinin tamamını SGK ödemiyor. Kusura bakma ben beş yıldızlı hizmet sunuyorum, ama SGK bir yıldızını ödüyor.’ Kalan 4 yıldız ne olacak? Vatandaş canı isterse versin, başka seçeneği yok ki. Olan hastalara olacak. Garip ama gerçek. Bütün bunlar sağlıkta dönüşümün getirdiği olumsuzluklar.”

Burhan AKDEMİR-özel

Editör: TE Bilişim