Jet grout imalatlarının tamamlandığı projede, idari bina ve şarj istasyonlarının temel kazma ve hafriyat çalışmalarına da başlanıldı.

         Çevreye duyarlı yatırımları ile adından sıkça söz ettiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, yüzde yüz elektrikli otobüs projesinde kullanılacak olan şarj istasyonları için çalışmalarını sürdürüyor. Yüklenici firmaya yer teslimi yapılan projede bin 188 adet jet grout imalatı tamamlanmış durumda. Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, idari bina ve şarj istasyonlarının temel kazma ve hafriyat çalışmasının başlandığı alanda incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkilileriyle görülen Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı olarak, Ulaşım Master Planları çerçevesinde, Manisa şehir merkezi için hazırladığımız elektrikli otobüs projesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İdari bina, bakım istasyonu ve şarj istasyonlarından oluşan hizmet binamızda 22 adet elektrikli otobüsün 18 tanesi buradaki şarj istasyonunda dolum yapabilecek. Buradan da terminal bağlantılı bir şekilde yolcularımızla birlikte şehir merkezinde güzergahlarına girmek suretiyle toplu taşıma hizmeti verecekler” dedi.

“ÇALIŞMA HIZLI BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR”

         Bin 188 adet jet grout adı verilen zemin dolgu malzemesi imalatının tamamlandığını belirten Daire Başkanı Mümin Deniz, “Dolgu işleminin ardından kazı işlemi yapılarak temel oluşturuluyor. Bu temelin atılmasıyla da binanın yapımına geçilecek. Dolaysıyla takriben Haziran başı gibi de inşaat tamamlanmış olacak. Yüklenici firma yetkililerimizle de sık sık temaslarımız devam etmekte. İvedi bir şekilde 22 otobüsün imalatı da firmada devam etmekte. Bir taraftan da inşaatımız hızlı bir şekilde ilerliyor” diye konuştu.

HEM TERMİNALDE, HEM OSB’DE ŞARJ İSTASYONU OLACAK

         Organize Sanayi Bölgesi’nde de şarj istasyonu yapıldığını dile getiren Daire Başkanı Mümin Deniz, “Projede hem terminal alanımızda bir şarj istasyonu ve idari bina hem de OSB’de şarj istasyonu yapıyoruz. Çünkü güzergahımızın bir ucu OSB diğer ucu terminalimiz. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek Bey ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün tarafından iş birliği protokolü imzalandı. Orada kurulacak olan şarj istasyonunun inşaat kısmı OSB tarafından tamamlanacak ve bize teslimini yapacaklar. Onlar da projemizin bir partneri. Projenin ivedi olarak tamamlanması için yüklenici firma ile görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Editör: TE Bilişim