İzmir'de görev yapan evli polis memuru B. T., evli olduğunu gizleyerek Manisa Trafik Tescil Müdürlüğü'nde görevli, 1 çocuk annesi polis memuru Gülay Memiş ile nişanlanmıştı. 28 Ağustos gecesi Gülay Memiş'in Manisa'daki evinde ikili arasında tartışma yaşanmış ve B. T. tabancayla Gülay Memiş'e ensesinden ateş edip öldürmüştü. Olayın ardından yakalanan ve tutuklu yargılanan B. T. kasten adam öldürme suçlamasıyla müebbet hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

MANİSA'da 28 Ağustos'da yaşanan polis cinayeti yargıya taşındı. Polis nişanlısı tarafından öldürülen polis memuru Gülay Memiş'in katil zanlısı B. T., Manisa 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkemeden önce Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar, Manisa Adliyesi önünde açıklama yaptı. Ellerine öldürülen Gülay Memiş'in resimlerinin olduğu dövizleri alan kadınlar, sloganlarla kadın cinayetlerinde ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesini istediler. Adliye önündeki basın açıklamasına Gülay Memiş'in emekli polis olan babası Ali İhsan Memiş'de katıldı. Polis babanın elinde ‘Kızım için adalet istiyorum' yazılı pankart dikkat çekti.

B.T. KENDİSİNİ SAVUNDU
Mahkemede savcı mütalaasında tasarlayarak kasten adam öldürme suçundan zanlının müebbet hapis cezası ile yargılanmasını istedi. Polis memuru Gülay Memiş'i öldüren B. T., mahkemede 9 sayfalık yazılı ifade verdi. Yazılı ifadesini okuyan B. T., "Kendisini dünyadan daha çok seviyordum. Eşimle boşanmanın yüzüp yüzüp kuyruğuna geldim. Bana ayrılalım deyince dehşete kapıldım. Yaşamım boyunca kimseyi kırmadım ve şiddete başvurmadım. Saçının teline bile zarar verme niyetim yoktu. Ne sen beni bırakabilirsin ne de ben seni dedim" sözleri yer aldı.
Gülay Memiş'in kendisine ‘ne kadar seversem seveyim bu iş bitti' sözlerini söylemesi üzerine arbede çıktığını anlatan T., o anda vurduğunu söyledi. Mahkemede T.'nin avukatı son savunmalarını yapmak için süre isteyince hakim duruşmayı 14 Ocak 2016 tarihine erteledi.

"KIZIMIN KATİLİNİN EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUM"
Acılı baba Ali İhsan Memiş planlı bir cinayet olduğunu iddia ederek, "Adalete güveniyorum. Cezasının verilmesini istiyorum. İndirimden yararlanmasını istemiyorum. İyi hal indirimi diye bir şey tanımıyorum. Sen bir insanı öldür sonra iyi halden kurtul. Böyle bir şey yok. Kızımın katilinin en ağır cezayı almasını istiyorum. Takipçisi olacağım. Daha önce olduğu gibi yine ölünceye kadar arkasındayım" dedi.

SAHTE EVRAK DÜZENLEMİŞ
Baba Ali İhsan Memiş, B. T.'nin kızına boşandığına dair sahte belge gösterdiğini anlatıp, " Ben sordum, boşandın mı diye. Bize belge getirip gösterdi. Ancak belgeyi internetten çıkarmış, sahteymiş" diye konuştu.

"FAİLİ MEÇHUL BİR CİNAYET OLACAKTI"
Ailenin avukatı İshak İmam, "Sahte bir belge ile müvekkilimi kandırıyor. Daha Sivas'tayken tayinleri İzmir ve Manisa'ya çıkmadan önce ailenin içerisine girerek, aileye güven sağlıyor. Maktulü kendisine aşık ediyor. Ondan sonra iki defa nikah günü alınıyor. Düğün davetiyeleri bile basılıyor ama medeni kanuna göre evli olan birisi. Yılan belgesellerindeki yılan gibi bir buçuk sene içerisinde müvekkilimi adım adım ölüme götürüyor. Cinayet günü Yunusemre Belediyesi'nden nikah günü alınacaktı. Evli biri, evlenemeyeceği için ve işin içinden çıkamayacağını anlayınca eve planlı bir şekilde girerek 13 dakika içinde ensesine sıktı. Manisa'dan uzaklaştıktan sonra Afyon'da arabasını bırakıyor. Afyon'da sahte isimle bilet alıyor. Niyeti kaçmak. Emniyetin detaylı ve titiz çalışması sonucu yakalanıyor öyle olmasaydı şu anda ben faili meçhul bir cinayetin avukatı olarak burada olacaktım" dedi.
Editör: TE Bilişim