Sare Kurtulan

Bir haber ajansı tarafından servis edilen, “Manisa’da okul servisi sürücüsü alkollü çıktı” haberinde kendisinin, oğlunun ve plakası dahi açıkça görünen servis aracının fotoğrafının kullanılmasından dolayı iftiraya maruz kaldığını ifade eden servis şoförü Ahmet Altındağ, “Ben hayatımda hiç alkol kullanmadım. Jandarmanın rutin kontrollerinden de geçtim. Alkollü servis şoförlüğü yapan her kimse, o kişinin fotoğrafı yayınlansın ve benim mağduriyetim giderilsin” dedi.

Manisa’nın Pelitalan Mahallesi’nde yaşayan ve yaklaşık 30 yıldır öğrenci servisi şoförlüğü yapan 56 yaşındaki Ahmet Altındağ, 7 Şubat 2018 günü saat 22.03’te, bir haber ajansı tarafından yapılan haberle, hayatının altüst olduğunu vurguladı. Altındağ, 2017-2018 öğretim yılında Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Uzunburun Mahallesi’nden, Yağcılar Mahallesi’ndeki Nebahat Ölmezoğlu İlkokulu’na öğrenci taşıdığını dile getirerek, haberin yapıldığı gün, aracıyla Manisa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan rutin kontrollerden geçtiğinin altını çizdi. “Jandarma ekipleri, her zamanki gibi, servis araçlarının kontrollerini yapıyorlardı. Evraklarımı istediler, emniyet kemerimi kontrol ettiler ve alkol testi yaptılar. Tüm sonuçlarım ‘temiz’ çıkınca da, kontrol noktasından ayrılıp evime gittim” diyen Altındağ, daha sonra aldığı bir telefonla, “Manisa’da okul servisi sürücüsü alkollü çıktı” haberlerinde fotoğrafının olduğunu öğrendiğini ifade etti. Altındağ, haberlerde servis aracıyla birlikte çekilmiş fotoğrafının olduğu ve habere göre “alkollü” çıktığı kendisine telefonda söylendiğinde, kendisiyle dalga geçtiklerini düşündüğüne ve olanlara inanamadığına dikkat çekti.

“2 GÜNDÜR İŞİME GİDEMİYORUM; ALKOLLÜ YAKALANAN HER KİMSE, ORTAYA ÇIKSIN”

Hayatı boyunca hiç alkol kullanmadığının altını çizen Altındağ, “Kimse, alkollü olarak yakalanan bir öğrenci servisi şoförüne çocuğunu teslim etmek istemez. Bana da ‘servis kullanırken alkollü olduğum’ yönünde yafta vurulduğu için, 2 gündür işime gidemiyorum” şeklinde konuştu. Yağcılar Mahallesi’ne öğrenci taşımaya bu yıl başladığını belirten Altındağ, “Yağcılar Mahallesi sakinlerinin beni tanımıyor. Ama artık beni o haberdeki gibi alkollü yakalanan bir servis şoförü olarak tanıyacaklarından korkuyorum” dedi. Mağduriyetinin giderilmesi adına, Jandarma kontrolünde alkollü olarak yakalanan servis şoförünün ortaya çıkması ve fotoğrafıyla birlikte servis plakasının haberlerde açık olarak verilmesi gerektiğinin altını çizen Altındağ, fotoğrafıyla çıkan haberden sonra linç edilebilme tehlikesi olduğunu dahi vurgulayarak, mağduriyetine sebebiyet verenlerin bir an önce doğru haber yapılması için harekete geçmelerini istedi.

“BEN DEĞİL, 4 ÇOCUĞUM AKLANSIN”

Altındağ, 4 çocuk sahibi bir baba olduğuna vurgu yaparak, haberde kullanılan fotoğrafta yanında oğlunun da var olduğunu dile getirdi. “Namazıma niyazıma, evime ekmeğime bakan bir insanım ben, ekmek peşinde koşuyorum yıllardır” diye konuşan Altındağ, “Ben kendimi düşünmeyi bıraktım. 4 çocuğumu düşünüyorum. Hiç kimse, kendi babasının, ve dolayısıyla kendisinin, memleketinde kötü şekilde anılmasını kabul edemez” dedi. Yapılan haberde kullanılan fotoğrafıyla ilgili gerekli makamlara şikayette bulunduğunu da dile getiren Altındağ, haberi yapan gazetecilerin de, alkollü şekilde öğrenci taşıyan servis şoförünün de işini düzgün yapması gerektiğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim