Lale Meydanı yakında bulunan bir inşaatta yer alan AK Partili Murat Baybatur ile İsmail Bilen’in dev pankartlarının seçim kanununa aykırı olması gerekçesiyle Millet İttifakı’ndan CHP ve İYİ Parti Yunusemre ilçe başkanları basın açıklaması yaptı. İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Filiz Tuğçe Ayrancı, “Adalete duyduğumuz güvenle hakkımızı yargısal süreçlerle arıyoruz. Ancak yargı kararlarını bile tanımayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Biz haklarımızı yine hukuk yoluyla aramaya devam edeceğiz. Bu nedenle AK Parti milletvekillerini ve emniyet güçlerini yargı kararını uygulamaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

24 Haziran seçimlerine 10 gün kala Manisa’da siyasi hava oldukça ısınmış durumda. Zaman zaman küçük çaplı da olsa gerginlikler yaşanırken, kimi zaman da partiler birbirilerinin yaptığı uygulamalara tepki gösteriyor. O tepkilerden biri de dün Yunusemre ilçesinde bulunan Lale Meydanı’nda yaşandı.

Lale Meydanı yakında bulunan bir inşaatta yer alan AK Partili Murat Baybatur ile İsmail Bilen’in dev pankartlarının seçim kanununa aykırı olması gerekçesiyle Millet İttifakı’ndan CHP ve İYİ Parti Yunusemre ilçe başkanları basın açıklaması yaptı.

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka ve İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Filiz Tuğçe Ayrancı, ortak basın açıklaması yaparak pankartların indirilmesini istedi. Konuyla ilgili ilk söz alan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Filiz Tuğçe Ayrancı oldu. Ayrancı, “Yüksek Seçim Kurulu’nun 332 sayılı kararının ‘H’ maddesinin ‘e’ maddesine göre konut veya işyeri olarak kullanılmayan binalar ile iskana açılmamış ya da inşaat halindeki yapılara, siyasi partilere veya bağımsız adaylara ait bayrak, afiş veya poster gibi tanıtıcı malzemelerin asılamayacağı ve yapıştırılamayacağı düzenlenmiştir. Bu doğrultuda 1 Haziran 2018 tarihinde Yunusemre İlçe Seçim Kurulu’na iskanı bulunmayan yapı üzerine asılan afişlerin kaldırılması için başvuruda bulunduk” dedi.

Yunusemre İlçe Seçim Kurulu’nun, 4 Haziran’da karar verdiğini ve itirazlarını haklı bulduğunu ifade eden Ayrancı, “Seçim Kurulu, itirazlarımız sonrasında belirtilen adreslerdeki pankartların kaldırılmasına karar verdi. Karar, aynı gün bize tebliğ edildi. Afişlerin kaldırılması kararı 10 gün önce verilmiş olmasına rağmen posterlerin sahibi olan AK Parti milletvekilleri posterleri kaldırmadı. Emniyet güçleri de kararı göz ardı ediyor. Adalete duyduğumuz güvenle hakkımızı yargısal süreçlerle arıyoruz. Ancak yargı kararlarını bile tanımayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Biz haklarımızı yine hukuk yoluyla aramaya devam edeceğiz. Bu nedenle AK Parti milletvekillerini ve emniyet güçlerini yargı kararını uygulamaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka da, “Pankartlar İlçe Seçim Kurulu kararlarına rağmen kaldırılmıyor. Biz ne kadar hukuku, yargıyı tanısak da işlerimizi hukukla çözmeye çalışsak da AKP iktidarı ve yöneticileri her zaman olduğu gibi kanun tanımazlığına devam ediyor. Bu aslında devlet terbiyesinden yoksun olmanın sonucudur. Devleti tanıyan, devletin emniyet güçlerini, yargı mensuplarının kararlarını tanıyan bir parti saygıyla karşılar ve sonucuna katlanarak görevini yapar. Ancak AKP’liler bunu yapmıyor. Daha önce AKP’de ilçe yöneticiliği yapan kişileri hakim savcı yaparsanız sonucu bu olur. Partili cumhurbaşkanının sonucu budur. Biz buna karşıyız.”

Editör: TE Bilişim