Manisa’da içme suyu depoları ve borularının Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından değiştirilmeden önceki hali Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başladı. Paslanmış boru sergisinde kentin 17 ilçesinden getirilen boruların hali görenleri adeta şok etti. Bazı borular tamamen ağaçlarla kaplanırken, bazılarının da küften tamamen yok olmuş hale gelmesi gözlerden kaçmadı. Sergiyi inceleyen Manisalılar, yıllardır paslanmış borulardan su içtiklerini belirterek, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Paslanmış boruların yanında yeni döşenen su boruları ve depoların eski ve yeni halleri de sergilendi.

BAŞKAN ERGÜN, “MAL ORTADA”

Sergiyi gezen Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün de, ‘vah vah’ sözleriyle tepkisini dile getirdi. Boruları dikkatle inceleyen Cengiz Ergün, kentin büyükşehir olmadan önce paslanmış borulardan su içtiğine dikkat çekti. Başkan Ergün, 476 su deposunu yenilediklerini ve içme suyu altyapılarını da tek tek yaptıklarını söyledi. Ergün, “Söze gerek yok. Mal ortada Bu depolar Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi kurulduktan sonra yenilenmeye başladı. Bu su depolarının yürekler acısı halini gördüğümüz zaman insanların sağlıklı su içebilmesi için çalışmalara 3 yıl önce başladık. Bazı depoları sıfırdak yeniledik. Bina ömrünü yitirenler için yeniden bina yaptık. 476 su deposunu yeniledik. Bin 80 mahallemiz var. İnsanların klorlanmış, sağlıklı su içmesi için çalışıyoruz. Otomatik klorlama sistemi de devreye girecek. Neden yıllardır özel idare kapsamındayken bunlar geçiştirilmiş. Bu borular 30-40 sene öncesinde yapılmış. Biz yeni altyapı sistemleri döşeyerek gereğini yapmaya çalışıyoruz. İnsanların sağlığının korunması ve çevre bizim birinci önceliğimiz” diye konuştu. 

Serginin 3 gün boyunca Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde açık kalacağı belirtilirken, MASKİ binasında ve 17 ilçede de sergileneceği açıklandı.

Editör: TE Bilişim