Süslü Kadınlar isimli grup Manisa’da farklı bir etkinliğe imza atacak. 24 Eylül Pazar günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 11.00’da toplanacak olan kadınlar, kentte bisiklet sürüşü gerçekleştirecek.

Manisa Süslü Kadınlar bisiklet turu organizasyon gönüllüsü Özlem Şahin, konuyla ilgili verdiği bilgide, “Bu etkinlik, “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü”, “Sürdürülebilir ve aktif ulaşım” konularına dikkat çekmek için bir farkındalık yaratmak, kadınların bisiklete binmesini teşvik etmek amacıyla, gönüllü kadınlar tarafından, hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmadan düzenlenmekte. İzmir’de 2013 yılında ilk kez yapılan bu etkinliğin, bu yıl yaklaşık 50 şehirde eş zamanlı olarak düzenlenmesi amaçlanmakta. Etkinliğin merkezi ve çıkış noktası İzmir. Etkinlik sadece Türkiye’de değil, uluslararası platformlarda da tanınmakta. Bu etkinlik renkli görüntüleriyle Manisa’nın tanıtımına katkıda bulunacak.” dedi.
Etkinlik takvimi ve güzergah hakkında bilgi veren Şahin, “24 Eylül günü saat 11.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanacağız. Burada bir basın açıklaması yapacağız. Daha sonra Doğu Caddesi istikametinde bisiklet sürüp, turu Atatürk Kent Park’ta bitireceğiz. Turun sonunda Atatürk Kent Parkta tura emeği geçenler için bir teşekkür töreni ve yaklaşık 30 dakika sürecek bir müzik dinletisi planlamaktayız. Manisalı kadınlarımızı etkinliğe bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim