ÖZEL HABER: BURHAN AKDEMİR 

Projesiyle Manisalıları heyecanlandıran, Manisa’dan Spil’e çıkacak olan ve 7 kilometreden fazla uzunluğuyla ülkenin en uzun hatlarından biri olması beklenen teleferik projesiyle ilgili somut adımlar bir türlü atılamıyor.

2015 yılında haleye çıkılan teleferik projesinde yaşanan imar sorunuyla ilgili şu güne kadar resmi yetkililerden bir açıklama gelmedi. Uncubozköy’e kurulacağı bildirilen teleferiğin ayaklarının yeri, daha sonra eski Polis lokali civarı olarak açıklandı. Son olarak da teleferiğin Uncubozköy’den başlayacağı kamuoyuyla paylaşıldı. Ancak bugüne kadar teleferik projesinin başlamasıyla ilgili net bir adım atılamadı.

MÜDÜR GENÇOĞLU: “TAKİPÇİSİYİZ”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Doğa ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, bir türlü bitirilemeyen teleferik projesi konusunda açıklamalarda bulundu. Gençoğlu, 2020 yılında bitirilmesi planlanan projenin imar konusunda bazı aksaklıklar yaşadığını, durumun takipçisi olduklarını vurguladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gençoğlu, projenin Manisa’ya değer katacak bir yatırım olduğunu belirtti. 7 bin 440 metrelik uzunluğa sahip olacak teleferiği yapacak firma yetkilileriyle irtibat halinde olduklarını belirten Gençoğlu, “Sağlık oteli sorunsuz ilerliyor. 4’üncü katı da çıkıldı. Ancak teleferikle ilgili yaşanan imar problemi henüz çözülebilmiş değil. İlgili firma bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Eğer zamanında bitirilemezse, mazerete göre bakanlığımız ek süre verebilir. Biz de bu konunun takipçisiyiz.” ifadelerini kullandı.

Proje, Tekinalp şirketler grubu tarafından yapılacak. Teleferiğin 60 kabinli olması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim