Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 2017 yılında üretim, istihdam, ihracat alanında başarılı firmalara ödülleri verildi.

İzmir’de bir otelde ‘Made in Manisa’ sloganıyla düzenlenen gala ve ödül gecesine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve bölge sanayicileri katıldı.

"DURUŞUMUZDAN VAZGEÇMEDİK"

Ödül ve gala gecesinde konuşan Manisa OSB Başkanı Sait Türek, sanayicilere seslendi. Manisa OSB’nün Türkiye’nin önemli bir üretim üssü olduğunu ifade eden Türek, sanayicilere teşekkür etti. Türek şöyle dedi: “ 2017 yılı değişim ve dönüşümlerin sıkça yaşandığı bir yıl oldu. Bütün yıl boyunca hem dünya hem de ülke gündemimiz hareketliliğini kaybetmedi. Ama bizler tüm bu yaşananlara rağmen 2017 yılında da değişen ve dönüşen dünya ekonomisine karşı sağlam duruşumuzdan vazgeçmedik. Bu ülkenin üretken gücü olarak inancımızla milli ekonomimizi desteklemek için yılmadan ve durmadan çalıştık. Manisa OSB olarak hedeflediğimiz yatırımları başarıyla hayata geçirmeye çalıştık. Çalışmanın getirdiği güvenle her geçen gün biraz daha büyümeye devam ediyoruz. Ülke ekonomimizin gücüne güç katmak bizim tek amacımız” diye konuştu.

Salt ekonomik büyümenin bir ülkenin kalkınması için yeterli olmadığına dikkat çeken MOSB Başkanı Türek, “Bunun dünyadaki örnekleri Hindistan ve Çin’dir. Ekonomik büyüme piyasaların hareketliliğini ifade ediyor. Kalkınma ise toplumun yaşam stantardlarının yükselmesini ve bireylerin her yönden kendini daha mutlu hissedecekleri bir ortamda yaşamalarını sağlıyor. Biz de Manisa ve ülkenin kalkınması için üstümüze düşen görevler olduğu inancıyla çalışıyoruz” dedi. Sanayiciler olarak sadece ekonomide değil sosyal sorumluluk projelerinde de aktif olduklarını ifade eden Türek, “Kalkınma yolunda eğitimin önemi büyüktür. Bunun için bin öğrenciyi okuttuğumuz MOSTEM Lisesi’nin ikinci 100 öğrencilik binasını, pansiyonunu ve kapalı spor slonunu inşa ettik ve hizmete aldık. Gençlerimize yaptığımız bu yatırım geleceğimize yapılmıştır. Ayrıca zihinsel engelli gençlerimiz için de

harekete geçtik, bu çocuklarımızın da üretici olabileceğini göstermek isteki. Bölgemiz sanayicilerin desteği ile ZEKİ Yaşam Merkezi’ni kurduk. Burada 4 firmamızın burada işletmesi var ve 34 gencimizi burada çalışıyor. Zihinlerdeki engeli kaldırmayı başardığımız bu projemiz hem yurt içinde hem de yurtdışında büyük ses getirdi” dedi.

YERLİ OTOMOBİL ÇAĞRISI

Konuşmasında yerli otomobil projesine de değinen OSB Başkanı Sait Türek, Türkiye'nin yerli otomobilini yapacak Ortak Girişim Grubu'nda yer alan "5 babayiğit"ten biri olan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'yu tebrik ederek, her türlü desteği vereceklerini söyledi. Manisa OSB’de otomotiv sektörüne parça üreten 50 firma olduğunun altını çizen Sait Türek, yerli otomobilin Manisa’da üretilmesi için çağrı yaparak, talip olduklarını söyledi. Türek şöyle dedi: “Bizler otomotiv sektörünün bir ilin, ülkenin ekonomisine neler katabileceğini çok iyi biliyoruz. Özellikle Marmara Bölgesi bu sektördeki firmaların yatırımlarıyla otomotiv merkezine dönüştü. Bu başarıyı yakalayarak ülkemizin gücüne güç katan sektör temsilcisi olan tüm sanayici dostlarımızı tebrik ediyoruz, ama ayın şansın artık Ege Bölgesi’ne de verilmesini bekliyoruz. Şehrimizin ve bölgemizin ekonomik gelişimine ciddi ivme kazandıracak bu yatırımın Manisa'da olması bizim de en büyük dileğimiz. Sadece bizde üretin demekle bu işin olmayacağını da iyi biliyoruz. Aslında biz bugüne kadar çok konuşmadık. Çünkü biz zaten otomobil yapmaya başladık. En azından hayalini kurmaya başladık. Manisa'da sadece otomotiv sektörüne hizmet eden 50 firmamız var. Bölge firmalarımızın dörtte biri otomobil firmalarına parça üretiyor. Bir milyon metrekarelik uygun arazimiz var.Bu arazi adeta tek taş pırlanta, başka yerde yok. İnanç ve irademiz var. Markası ve özgür tasarımı yüksek teknolojisi ve yüksek mühendisliği ile kendi otomobile sahip olmanın hayalini gerçekleştirme yolunda yürekten inancımız var. İddiamızı ve irademizi ortaya koyuyoruz. Türkiye'nin yerli otomobiline ev sahipliği yapmak istiyoruz.”

MOSB Başkanı Türek, 5 babayiğitten biri olan Ahmet Nazif Zorlu’ya plaket vererek, başarılar diledi.

FİRMALARA ÖDÜL

Konuşmaların ardından Manisa OSB’de faaliyet gösteren ve Türkiye’deki ilk 500 sanayi kuruluşu sıralamasında yer alan, ilk 1000 ihracatçı arasına giren ve Manisa OSB’de istihdam sağlayan ilk 20 firma arasına giren 40 sanayi kuruluşuna ‘Gücümüze güç katanlar’ sloganıyla ödülleri verildi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri’nde(ZEKİ) üretim yeri açan firmalara da ‘Değerlerimize değer katanlar’ ödülü verildi. Manisa ValisiCMustafa Hakan Güvençer, engelli çocukların istihdam edilmesini sağlayan Teleset Elektronik Sanayi, Standart Profil Ege Otomotiv Sanayi, Vestel Beyaz Eşya Sanayi, Bosch ve Klimasan Klime firmalarına plaketlerini verdi. Ödül töreninin ardından ödül ve gala gecesi Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası konseri ile devam etti.

Editör: TE Bilişim