Ortadoğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren University Ranking by Academic Performance (URAP), Türkiye’nin en iyi üniversitelerini açıkladı. Yaklaşık 10 farklı kriter üzerinden yapılan sıralama, 2000 yılından önce kurulan ve 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler olarak sıralandı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi, 2000 yılından önce kurulan 70 üniversite arasında 37’inci olarak beklentilerin altında kaldı.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan "URAP Araştırma Laboratuvarı" yaptığı araştırmalar kapsamında Türkiye'nin en iyi üniversiteleri sıralamasını açıkladı. sıralama, URAP'ın web adresi üzerinden açıklandı.

Söz konusu sıralamada makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kriter olarak alındı.

URAP tarafından yapılan çalışma lisans düzeyinde mezun veren 148 üniversiteyi kapsadı.

ARAŞTIRMA YAPILAN KATEGORİLER

Söz konusu açıklamada üniversiteler sekiz farklı kategoride sıralandı. Bu kategoriler 2000 Yılından Önce Kurulan Üniversiteler Genel Sıralaması, 2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Genel Sıralaması, Tıp Fakültesi Olan Üniversiteler Genel Sıralaması, Tıp Fakültesi Olmayan Üniversiteler Genel Sıralaması, Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması, Vakıf Üniversiteleri Genel Sıralaması, 6000'den Az Öğrencisi Olan Üniversiteler Genel Sıralaması ve Tüm Üniversitelerin Genel Puan Tablosu şeklinde.

MANİSA CBÜ 39. SIRADA

Açıklanan verilere göre 2000 yılından önce kurulan üniversiteler arasında birinciliği ODTÜ alırken Hacettepe, İTÜ, İstanbul Üniversitesi ve Bilkent ilk 5’te yer aldı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi ise bu alanda 37’nci sırada kendisine yer bulabildi. Genel sıralamada ise Manisa CBÜ 148 üniversite arasında 39’uncu sırada yer aldı.

Burhan AKDEMİR

Editör: TE Bilişim