SON 1 yıldır Manisa Forum Magnesia'da özel güvenlik şirketleri tarafından yapılan uygulamalar vatandaşları canından bezdirdi. Magnesia AVM'ye gelen müşteriler güvenlik güçlerinin kaba davranışlarından şikayetçi olduklarını ifade ederek arama noktalarında vatandaşları keyfi olarak oyaladıklarını belirtti.

Manisa Forum Magnesia Alışveriş Merkezi'nde çalışan özel güvenlik personellerinin kaba davranışları Manisalı vatandaşların tepkisine neden oldu. Magnesia AVM'de son yıllarda artan güvenlik uygulamalarındaki sert ve kötü muamele Manisalı vatandaşların AVM'ye gitmekten alıkoyuyor.
Güvenlik personellerinin kendilerine emi kipi ile ‘Çantayı bırak, telefonu kutuya koy, bir daha geç, laftan anlamıyor musun, hep beni buluyor böyle insanlar' şeklinde nezaketten uzak sözlerle yaklaştıklarını belirten vatandaşlar, güvenlik personellerinden çocuk gibi azar işittiklerini dile getirdiler.
"BÖYLE GİDERSE AVM SİNEK AVLAR"
Artan terör olayları ile birlikte güvenlik önlemi almanın çok önemli olduğunun da altını çizen vatandaşlar, kendilerinin hizmetine sunulan AVM'de güvenlik personellerinin nezaket ve vatandaşla iletişime geçme dersleri alması gerektiğine dikkat çekti. AVM'de çalışan özel güvenlik personellerinin görgü kurallarını hiçe sayarak kendilerini azarlamalarından şikayetçi olan vatandaşlar, "Biz boş vaktimizi değerlendirmek ve biraz stres atmak amacıyla alışverişe çıkıyoruz. Fakat Magnesia AVM'ye girerken karşılaştığımız tutum ve davranışlar bizim daha çok stres olmamıza neden oluyor. Bütün prosedürü eksiksiz şekilde yapmamıza rağmen güvenlik personelinin bize kabaca ve nezaket kurallarından yoksun bir şekilde hitap etmesi bizi sinirlendiriyor. Güvenlik personelinin kabaca davranışları devam ettiği taktirde müşteriler buraya gelmekten vazgeçecektir. AVM de sinek avlayacaktır. Ya vatandaşla nasıl iletişim kurulması gerektiğinin dersini alsınlar ya da bu işi profesyonellere bıraksınlar. Biz vatandaş olarak çocuk gibi azarlanmak istemiyoruz" yorumlarında bulundu.


Editör: TE Bilişim