Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sevgi Evleri'nde kalan 86 çocuğa koruyucu ailelik yapan 68 aile için kaynaşma yemeği düzenledi. Anemon Otel'de düzenlenen yemeğe Vali Erdoğan Bektaş ile eşi Esma Bektaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan da katıldı. Vali Bektaş, koruyucu ailelerde kalan çocuklarla bol bol sohbet ederek çeşitli hediyeler verdi.

Türkiye genelinde devlet koruması altında olan 12 bin 600 çocuğun koruyucu aile beklediğini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, aile ortamındaki çocukların sevgi ve şefkat ile topluma daha sağlıklı bireyler olarak yetiştirildiğine dikkat çekti. Konan, "Şu anda il müdürlüğümüz bünyesindeki Sevgi Evleri'nde kalan 86 çocuğumuzu 68 koruyucu ailemize yerleştirdik. 30 çocuğumuz daha koruyucu ailelerini bekliyor. 25 civarında ise koruyucu aile olmak için başvuruda bulunan var. Amacımız çocuklarımızın tamamının aile ortamında yetişmesini sağlamak" dedi.

"KARDEŞLERİN GÖRÜŞMESİ ZOR OLUYOR"
Koruyucu aileler adına konuşma yapan Mehmet Çavuşoğlu, il genelindeki koruyucu ailelerin dernekleşerek tek çatı altında toplanması için çağrıda bulundu. Çavuşoğlu, "40 yaşından sonra 3 yaşında Sudenaz isimli bir kızım oldu. Hayata tekrar başladık. Yaşama farklı bir şekilde yeniden bağlandık. Ancak kızımız Sudenaz'ın farklı bir koruyucu ailede kardeşi daha var. O koruyucu ailenin fazla vakitleri olmadıkları için iki kardeşin görüşmeleri zor oluyor. Bu birçok koruyucu ailemizde yaşıyor. İşte bu sıkıntıya çözüm bulmak ve koruyucu ailelerin birbirleriyle daha çok kaynaşmasını sağlamak amacıyla acilen dernekleşmemiz gerekiyor. Koruyucu aileleri tek çatı altında buluşmasını sağlamak amacıyla valiliğimiz önderliğinde bir dernek kurmak istiyoruz" diye konuştu.

TOPLUMA ADAPTASYON SORUNU
Vali Erdoğan Bektaş ise, devlet koruması altında olan tüm çocukların aile ortamında yetişmesi gerektiğini söyleyerek, "Devlet koruma altında olan çocuklar için en iyi imkanları sunuyor. Ancak bir anne veya baba şefkati vermesi zor. Yani bir aile ortamı yaratması zor. Devlet tüm imkanları sunmasına karşın, bu çocuklarımız aile ortamında yetişmediği için topluma adaptasyonu da zor oluyor. Bu sıkıntıların önüne geçmek için devlet koruması altında kalan tüm çocuklarımızı koruyucu ailelere vermek istiyoruz. Ayrıca koruyucu aile modelinde aldığımız olumlu sonuçlar bizi mutlu ediyor. Bu nedenle koruyucu aile olmak isteyen tüm ailelerimizi bu çocuklara sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim