Güvenli motosiklet kulanımı için kask kullanımına dikkat çekmek amacıyla yürütülen Hayatın Başında Kaskın Nerede Projesi kapsamında Koza Parkı Meydanı'ndan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'na kadar kortej düzenlendi.

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar, CHP İlçe Başkanı Yakup Çilel, İYİ Parti İlçe Başkanı Nilay Yaşır'ın yanı sıra emniyet müdürlüğü bünyesinde görev yapan motorize Yunus timleri ve motosiklet sürücülerinin katıldığı kortej yoğun ilgi gördü.

Yunus timleri ve motosikletlilerin kortej geçişi sırasında yaptıkları gösteriler alkışlarla karşılandı.

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar, kortej geçişinin sona erdiği 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’ndan yaptığı konuşmada, kask kullanımının önemine işaret etti.

KAZAZEDE MOTOSİKLETÇİ YAŞADIKLARINI ANLATTI

Kaza yaparak kullanılamaz hala gelen motosikletlerin sergilendiği etkinlikte, 2012 yılında motosiklet kazası sonrası bedensel engelli hale gelen 26 yaşındaki Sercan Gülsolan da yaşadıklarını anlattı.

Gülsolan, yaşadığı kaza öncesi büyüklerinin hep kendisini kask kulanması ve güvenli sürüş için uyardığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Ben ise 'bana bir şey olmaz diyerek' çok aldırış etmiyordum. Başımdan geçen kaza sonrasında tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. Büyüklerime, kardeşlerime ve herkese önerim, bir sokak bir olsa motosikletle bir yere gideceklerse yavaş ve kask takarak gitsinler. Allah kimseye böyle kazalar yaşatmasın."

Etkinlik sonunda projede yer alan motosikletçilere teşekkür belgesi verildi.

Editör: TE Bilişim