Manisa’nın herhangi bir sokağında görmenin mümkün olduğu kaldırım işgalinin rahatsız edici boyutlara ulaşması vatandaşları da çilden çıkardı. Normal şartlarda rahatlıkla yürünebilecek durumda olan kaldırımlarda, işgal nedeniyle yürümenin mümkün olmadığını dile getiren Manisalı vatandaşlar, yetkililerin konuya çözüm bulmasını istedi.

Manisa’da sokaklarda yürümek neredeyse imkansız hale geldi. Kaldırım işgali konusunda esnafa tanınan belli mesafedeki tolerans, suiistimal edilmiş durumda. Bazı yerlerde kaldırım da dar olunca vatandaşlar yol ortasından yürümek zorunda kalıyor.

Manisa’nın en işlek caddelerinden en tenha sokaklarına kadar her yerde bu kaldırım işgaline rastlamak mümkün. Hal böyle olunca vatandaşlar da gerek sosyal medyadan gerekse başka mecralardan tepkilerini dile getiriyor.

Manisalı vatandaşlara, kaldırım işgali konusunda ne düşündüklerini sorduk. Vatandaşlar durumdan oldukça dertli. Yetkililerden bu konuya bir çözüm getirmesini bekleyen Manisalılar, duruma isyan etti.

Asiye Çevik isimli vatandaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “ Yayaların geçiş güzergahlarına stant kuranlar da var, araç park edenler de. Bunlar bizi çok zor durumda bırakıyor. Özellikle dar kaldırımlarda yürümekte çok zorlanıyoruz. Kahvehanelerin önüne atılan masa-sandalyeler var. Öyle yerlerden geçerken de sıkıntı yaşıyoruz. Yetkililerin bu konuda gerekli tedbirleri almasını istiyoruz. Yayalar için yapılan kaldırımda yayaların yürüyeceği yer kalmıyor.” ifadelerini kullandı.

Atilla Pekşen ise, daha önce uygulanan kaldırım işgali yasağının tekrar getirilmesini istedi.  Pekşen, “Bir dönem kaldırımlara eşya koyma uygulamasını kaldırmışlardı. Çok da iyi olmuştu. Ancak bugünlerde yine kaldırımlarda yayaların geçişini engelleyecek şekilde işgal edildiğini görüyoruz. Kahvehaneler de aynı şekilde. Bazı oto yıkamacıların önlerinde de aynı manzaraları görüyoruz. Yaklaşık 40 gündür ayağım alçıdaydı. Birkaç gün önce çıkarıldı. O haldeyken yürümekte çok zorlanıyordum. Vatandaş bu konuda çok mağdur. Esnafa bir şey söylemeye kalksa kavga çıkıyor. Bilinç çok önemli. Herkes birbirinin hakkını gözetse böyle şeyler olmaz. Bir düzensizlik var. Bunun önüne geçilmesi lazım. En güzeli tekrar kaldırımları işgale kapatmak.” şeklinde konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise özellikle dar kaldırımlarda yürümekte büyük zorluklar çektiklerini, bebek ya da pazar arabalarıyla kaldırımda yürüyemez olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim