MANİSA'da kuaför salonları, başta domuz gribi olarak bilinen h1n1 virüsü olmak üzere pek çok bulaşıcı hastalığın önüne geçmek için her müşteri için ayrı olarak hazırlanan ekipman kullanıyor.
Son zamanlarda domuz gribi olarak bilinen h1n1 virüsü başta olmak üzere pek çok bulaşıcı hastalığın yaygın olduğu bugünlerde berberler de kendi önlemlerini almaya başladı. Manisa'da pek çok berberin başvurduğu yöntemle artık her müşteri için özel olarak hazırlanmış ve üstünde ismi yazan; havlu, kesim önlüğü, makas ve ustura kullanılıyor. Bu sayede bulaşıcı hastalıkların bir nebze önüne geçmeyi hedefleyen berberler, müşterilerine de gönül rahatlığıyla hizmet sunmuş oluyor.
Manisa'da Yunus Kuaför Salonu işletmecisi Yunus Yurtsuz, salonunda bulaşıcı hastalıklara zemin hazırlamamak için kişiye özel önlem aldı. 16 yıldır bu mesleğin içinde olan Yurtsuz, aldıkları bu önlem sayesinde hem müşterilerine daha kaliteli hem de daha hijyenik bir ortamda hizmet ettiklerini düşündüğünü söyledi. Yurtsuz, Eskiden kullandığımız havlu sistemi, müşteriye sunduğumuz hizmet yeterli bulmadığımı düşünerek bunu kişiye özel hale getirdim. İlk etapta 100 kişilik kişiye özel havlu, ustura, tarak sunumu yaptım. Daha sonra bu ilgi görünce bunu artırdım. Şu an 300 kişiye kadar çıkardım dedi. Bu sistemi her müşteri için yapamadıklarını ancak diğer müşterileri için tek kullanımlık ekipmanlar kullandığını anlatan Yurtsuz, Herkese yapamıyoruz tabi ama kemikleşmiş müşterilerimize böyle bir hizmet sunduk. Herkesin kendi şahsi dolabı var. Bunun dışında dışarıdan gelen müşterilerimizi de düşündük. Havlu ve tek kullanımlık ustura ve tarak kullanıyoruz. Biz burada bir havluyu müşterimize iki kere kullanmıyoruz. Bunu sadece ben ya da bir kaç arkadaşımız değil bu sektördeki bütün arkadaşlarımızın bu şekilde hijyene özen göstermeleri konusunda öneride bulunuyorum. Müşteriler de bu durumdan çok memnun. Yıllar önce kullandığımız havluyu 3 kere 4 kere kullanılıp dışarıda kurutulup tekrar kullanılıyordu. Müşterilerimiz de bu duruma olumlu reaksiyon gösteriyor. Dolayısıyla işimizi kalitelileştirme adına da böyle bir uygulama şart diye konuştu.
Editör: TE Bilişim