Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, şehrin muhtelif yerlerinde satış yapan seyyar satıcılara yönelik çalışma yaptı. Yapılan operasyonlarda çok sayıda seyyar satıcının tezgahına el konulurken, Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, "İlçe belediyelerinin seyyar satıcılarla ilgili harekete geçmemesi dolayısıyla, biz de üzerimize düşen görevi yerine getirdik ve çok sayıda seyyar satıcının tezgahına el konuldu" dedi.

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, il merkezinde seyyar satıcılara yönelik bir çalışma yaptı. Şehrin çeşitli noktalarına konuşlanan satıcıların tezgahlarına el konuldu. Seyyar satıcılar hakkında, özellikle başta esnaf odaları başkanlarından ve vatandaşlardan yoğun bir şekilde şikayet aldıklarını, şikayetler üzerine görevlerini yerine getirdiklerini ifade eden Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, "Esnaf odaları başkanlarımızdan ve vatandaşlarımızdan gelen taleplere cevap vermek durumundayız. Bu nedenle böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra seyyar satıcılar, kayıtlı esnaf karşısında haksız kazançlar elde ediyorlar. Kimsenin hakkının yenmesine müsaade etmeyiz" diye konuştu.

"Üzerimize Düşeni Yaptık"
Seyyar satıcılara yönelik gerçekleştirilen çalışma ile ilgili ilçe belediyelerine resmi yazılarla bilgi verildiğini fakat ilçe belediyelerinin harekete geçmemesi nedeniyle tekrar esnaf odaları başkanlarının ve vatandaşların sorunlarını Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı'na ilettiğini belirten Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, "Seyyar satıcıların sesli satış yapmaları ve şehrin çeşitli yerlerinde satış yapmalarına ilişkin şikayetler aldık. Şikayetlerle ilgili ilçe belediyelerinin Zabıta Müdürlüklerine resmi yazı yazarak, sorunları ilettik. Fakat ilçe belediyelerinin seyyar satıcılarla ilgili harekete geçmemesi dolayısıyla, biz de üzerimize düşen görevi yerine getirdik ve çok sayıda seyyar satıcının tezgahına el konuldu. Herkesi görevini yapmaya davet ediyorum" dedi.
Editör: TE Bilişim