Manisa Hayvanları Koruma Derneği (HAKDEM) Başkanı Reyhan Elbirliler, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'i makamında ziyaret ederek, hazırladıkları sosyal sorumluluk projesini anlattı. Ziyarette projelerini anlatan bir konuşma yapan HAKDEM Başkanı Reyhan Erbirliler, "Bizim yıllardır kanayan bir yaramız var. En büyük sorunlardan biri vatandaşı bilinçlendirme konusundaki eksiklikler. Vatandaş yolda çarptığı hayvana ne yapacağını, nereye götüreceğini bilmiyor. Hayvana çarpıp sonra da onu yolda kaderine terk eden sürücüyü gören vatandaş da nereye şikayet edeceğini bilmiyor. Bu amaçla bir proje hazırladık. Herkes yaralı hayvan gördüğünde nereyi araması gerektiğini bilmeli, hayvana çarpan sürücünün ne kadar para cezası alacağını bilmeli, hayvana şiddet uygulandığını gören vatandaş da ne yapması gerektiğini bilmeli. Bu nedenle hazırladığımız projeyle kentin sokaklarına ve bilboardlarına afişler asılarak toplum bilinçlendirilebilir. Biz bu konuda sizden yardım istiyoruz" dedi.
"ARTIK HAYVANLARDA İLGİ ALANIMIZ"

İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren konuyla ilgili olarak, "Bundan sonra hayvanlar da artık polisin ilgi alanında olacak. Hayvan dövüştüren, hayvana eziyet eden karşısında polisi bulacak. Bu böyle bilinsin. Çünkü hayvanlar korunmaya muhtaç varlıklar. Elimizden geleni yapacağız. Polis ekiplerimize de talimat vereceğim. Hayvanlarla ilgili gelen şikâyetlere duyarsız kalmayacağız. Zaten özellikle hayvan dövüşlerine affımız yok. Yakaladığımız zaman hemen baskın yapıyoruz. Hayvanlara eziyet edenleri fark eden vatandaşlarımız da polis ekiplerinden yardım isteyebilir. Zamanla ekiplerimiz de bu konuda daha etkin olacak." şeklinde konuştu.
HAVAİ FİŞEK KULLANIMI DENETLENECEK
Ayrıca Ceren, özellikle sığırcık kuşlarının yaşamını tehlikeye düşüren havai fişeklerin de kullanımının azaltılması konusundaki talebi değerlendirdi. Ceren, "Bu konuda biz de çalışmalarımızı yaptık. Özellikle düğün salonlarıyla görüştük izinsiz kullanımda kabahatler kanunundan işlem yapacağımızı bildirdik. Havai fişek kullanımını kontrol altına alıyoruz tabi izinsiz kullananlar da yok değil" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim