MANİSA Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen Kent Rehberi'nin tanıtımı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş tarafından yapıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi vatandaşların hayatını kolaylaştıran çözümler üreterek, hizmet kalitesini yükseltmeyi sürdürüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi, geliştirdiği kent rehberi ile harita görüntüleme, adres sorgulama, trafik bilgisi öğrenme, sorgulanan adreslerin panoramik görüntüsü gibi işlemlerin yapılabilmesine olanak sağladı.

Geliştirilen uygulamalarla birlikte daha kullanışlı hale gelen Kent Rehberi'nin tanıtımını Genel Sekreter Halil Memiş ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş yaptı. Halil Memiş, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttüğümüz fiziki, elle tutulur, gözle görülür hizmetlerin yanında teknolojik gelişmelerin sonucu web uygulamalarıyla da ortaya koyduğumuz hizmetlerle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak temel amacımızdır. Bu çerçevede, Belediyemiz web sitesinde (www.manisa.bel.tr) yer alan kent rehberimiz Bilgi İşlem Dairemizin yoğun çalışmaları sonucunda geliştirilmiştir. Eski halinde, sadece Yunusemre ve Şehzadeler ilçeleri sorgulanabiliyor iken uygulamanın yeni halinde Manisa il sınırları içerisindeki tüm ilçeleri mahalleleriyle birlikte sorgulanabilecek bir hale gelecektir" diye konuştu.

MANİSA'NIN MAHALLELERİ GÖRÜLEBİLECEK

Geliştirilen uygulamalarla birlikte programın Manisa'nın 17 ilçesinin yüzde 80'inin sistemde görülebildiğini vurgulayan Memiş, "Bu uygulama ile Manisa'mızda yaşayan ya da şehrimizi merak eden herkes, istedikleri adrese kadar sorgulama, istedikleri mahalle, cadde sokak ve binaları görebilmeye kadar birçok imkandan yararlanabileceklerdir. Uygulamamıza karekod ve diğer çalışmalarla geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

TRAFİĞİ DURUMUNA KENT REHBERİ'NDEN BAKILACAK


Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Kent Rehberi'ne yeni eklenen Trafik Yoğunluğu Haritası hakkında da bilgi veren Memiş, "Bu uygulama ile birlikte bütün Manisa il sınırları içerisinde bütün cadde ve sokakların anlık trafik akış durumu ve yoğunluğunun vatandaşlarımızca görülebilmesi imkanı sağlanmış olacaktır. Bu sayede, hızlı ulaşımın sağlanması mümkün olacak, sürücülerin trafik yoğunluğu olan alanlardan trafik yoğunluğu bulunmayan alanlara kayma şansı doğacaktır. Bu çalışmayı yürüten başta Bilgi İşlem Dairesi Metin Memiş Bey olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" diye sözlerini noktaladı.


NUMARATAJ BİLGİSİNE KOLAY ULAŞILACAK

Programın nasıl kullanıldığı hakkında açıklamalarda bulunan Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Metin Memiş, " Kent Rehberi, Büyükşehir Belediyesi olmadan öncede sitemizin en yoğun olarak kullanıldığı bölümdü. Bizlere Kent Rehberi'nin geliştirilmesi yönünde yoğun bir talep vardı. Büyükşehir Belediyesi olmadan önce sadece Şehzadeler ve Yunusemre ilçeleri bu hizmetlerden yararlanabiliyordu. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak numarataj yetkisinin Büyükşehir'e geçmesiyle birlikte ilçe belediyelerinin ve vatandaşlarımızın kullanımına açacağımız önemli programlar olduğunu belirtmiştik. O dönem de ilçe belediyelerine söz vermiştik, bu uygulamaları sizlerle de paylaşacağız diye. Geldiğimiz bu noktada çalışmalarımızı vatandaşlarımıza da ulaştırmanın mutluluğu içerisindeyiz" diye konuştu.

ANLIK TRAFİK BİLGİSİNE ULAŞILABİLECEK

Yandex, Google ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kullandığı ‘Trafik Yoğunluğu Bilgisi' sistemini de Kent Rehberi'ne eklediklerini belirten Metin Memiş, " Manisa Büyükşehir Belediyesi sitesi Kent Rehberi üzerinden açılan sistemimizde Trafik Lambası simgesine tıklayarak Manisa'nın merkez ve ilçeleri dahil olmak üzere trafik bilgilerine ulaşabiliyoruz. Sitemizde anlık ve canlı olarak 5 dakikada bir yenileyerek güncel halde tutuyor" ifade etti.

GÜNCELLEMELER DEVAM EDİYOR

Memiş, "Manisa'nın Yunusemre ( Muradiye, Yağcılar, Üçpınar), Şehzadeler (Aşağıçobanisa, Hacıhalliler, Hamzabeyli, Karaağaçlı, Karaoğlanlı, Sancaklıbozköy, Sacaklıiğdecik, Selimşahlar, Yeniköy), Turgutlu (Derbent, Urganlı), Ahmetli (Gökkaya), Salihli (İlçe Merkezi), Sarıgöl (İlçe Merkezi), Alaşehir (Piyadeler, Yeşilyurt, Kemaliye, Kavaklıdere, Killik, Uluderbent), Kula (Sandal, Gökçeören), Selendi (İlçe Merkezi), Demirci (İlçe Merkezi), Akhisar (Ballıca, Mecidiye, Kayalıoğlu, Zeytinliova, Medar, Beyoba, Akselendi, Dağder, Süleymanlı), Soma (İlçe Merkezi), Gölmarmara (İlçe Merkezi), Köprübaşı (İlçe Merkezi'nin %90), Gördes (İlçe Merkezi'nin %90'ı) ilçeleri Ada/Parsel, Mahalle/Sokak ve Numarataj sorgulaması yapılabilir. Saha çalışması henüz yapılmayan Kırkağaç ve Saruhanlı ilçeleri kaldı. Bina fotoğrafı çekilmeyen Soma, Salihli, Gölmarmara ve Kırkağaç ilçeleriyle birlikte sistemimiz güncellenmeye devam edecek" diye sözlerini noktaladı.
Editör: TE Bilişim