MANİSA'DA, sokak hayvanlarının zehirlenerek öldürüldüğü iddiası üzerine Manolya meydanında toplanan hayvan hakları savunucuları, köpek itlafını protesto için, sokaktaki canlarımızın haklarını savunmak için toplandıklarını söyledi. Etkinliğe CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer ve CHP'liler de destek verdi.
Aynı saatte Manolya meydanında MHP tarafından merhum Alparslan Türkeş'in ölüm yıldönümü nedeniyle pilav dağıtıldığı görüldü. Pilav hayrının uzadığını iddia eden hayvan hakları savunucularından Huriye Özbilgin isimli bayan, MHP'lilerin yanına gitmek isteyince polis engelledi. Huriye Özbilgin de elindeki pankartı MHP'lilerin ol duğu alana doğru tutarak "Ölmüşlere saygı kadar yaşayanlara da saygı istiyoruz. Ölmüşlere sevgi kadar yaşayanlara da istiyoruz" dedi. Özbilgin, üzerinde köpek fotoğrafı olan elindeki pankartı göstererek "Bilhassa bunlara istiyoruz. Sesi çıkmayanlara, kendini koruyamayanlara yaşam hakkı istiyoruz" diye konuştu.
MHP'nin programının sona ermesinin ardından hayvan hakları savunucuları adına açıklamayı yapan Emel Önal, şunları söyledi: "Bugün burada son dönemde iyice artmış olan köpek itlaflarını protesto için, sokaktaki canlarımızın haklarını savunmak, onlara ses olmak için toplanmış bulunuyoruz. Onlar konuşamıyor. Hak, hukuk, sadece insanlarla, insan türüyle ilgili değil. Bu konudaki algı düzeyimizi yükseltmek zorundayız. Hayvanların da en temel hakkı olan yaşam hakkına sahip olmaları için çaba göstermeliyiz. İnsan olmak bunu gerektirir."
Hayvan hakları savunucuları basın açıklamasını, "Sokaktaki canların sesi olmaya geldik", "Temel hak yaşam hakkı, hayvanların da hakkı", "Hepimiz tehlikedeyiz, katiller aramızda" sloganlarını atarak sona erdirdi.
Editör: TE Bilişim