Kamil Öz’ün Soma’daki ısıtma sistemine zam yapılmamasını dile getirmesi üzerine konuşan Başkan Ergün, “Soma şu ana kadar BIS yatırımına Manisa Büyükşehir Belediyesi 138 milyon lira para harcadı. Bunu buradan ilk defa söylüyorum. Ve bunun 111 milyon TL’sini ödemiş. Peki 2.5 senedir Manisa Büyükşehir Belediyesi oradaki abonelik bedelleri de dahil olmak üzere 7 bine yaklaşan aboneden aldığı bedel 20 milyon TL. 2.5 yıldır BIS’tan tahsil edilen bedel. 6 kuruştan 7 kuruşa çıkmanın getirdiği yıllık gelir 2 milyon TL. 138 milyon yatırım yapmışım, 20 milyon almışım helal hoş olsun. Vermeden almak Allah’a mahsustur. 2.5 yıldır hiç zam almamış. Alınan materyaller Euro ve dolarla alınıyor. 2 milyon liradan bahsediyoruz. Buna yanlış diyorsanız konuşmayayım ben. Yıl yıl ne yapmışız hepsinin rakamları mevcut.” ifadelerini kullandı.

GÜZGÜLÜ SİNİRLENDİ, “BUNUN ADI SİYASETTİR” DEDİ

Mehmet Güzgülü, “Komisyon yarın (bugün) toplanacak. Diğer illerle de konuşuyoruz. Hesap ortada. Balıkesir ve Bursa ayda 5 gün toplanıyor. Ama biz bu belediye çatısının altında yüzde 99’la gittiğimizi zannediyorum.” dedi. Bu sırada Kamil Öz’ün araya girmesi üzerine sinirlenen Güzgülü, “Kamil bey gibi belediyesinde yüzde 40, yüzde 50 zam yapıp burada ‘indirim yapacağız’ diyorsanız bunun adı siyasettir.” dedi.

GÜRCAN’A SERT CEVAP

Söz alan Zülfikar Gürcan’ın sözleri üzerine konuşan Başkan Ergün, “İçişleri Bakanlığı bir yıl önceki borçlanma yetkisini vermiyor. Burada evet diyorsunuz orada çakıyorsunuz. Bütçe konusunda kimse benimle baş edemez. Bütçe dedin mi dinleyeceksin beni. AK Parti grubu o konuda iyi çalışıyor. Maşallah trolleriniz o konuda çok iyi.” dedi.

Konuşmaların ardından genel kurula pazartesi günü toplanılmak üzere ara verildi.

Editör: TE Bilişim