İşte Başkan Ergün'ün açıklamalarından satırbaşları;

"KARARLARI HUKUKA TAŞIMAYACAĞIM"

"İnsanları tamamen karalama kampanyasıyla itham altına sokmaya çalışırsanız bu bel altı siyasete döner. Biz de bel atılara cevap vermek için Manisalı hemşerilerimizin karşısındayız. Aralık ayı içerisinde genel kurulumuzu tekrar topladık. Geçen aydan mevcut Büyükşehir bütçesiyle ilgili, Soma ısıtma sistemleriyle ilgili bizim bütçe hedeflerimiz açısından olumsuz kararlar alınması üzerine bu ay tekrar meclis toplandı. Kanunun bana vermiş olduğu yetkiye istinaden aynı konuyu 2. defa meclise getirdim. Komisyon raporları Pazartesi günü mecliste görüşüldü. Büyükşehir Meclisi'nin aldığı bir karar var. Saygı duymak lazım. Çelişkiler yok mu, tabii ki var. İki madde önce bütçeye evet diyorsunuz, bir madde sonrası performans kriterlerine onay veriyorsunuz ancak ondan sonraki gelir tarifelerine onaylanmış bütçeye red veriyorsunuz. Bu bir yerde karşılıklı çelişkiyi getiriyor. Bir maddenin bir maddeyle uyumsuzluğunu getiriyor. Hukuksal açıdan baktığınızda bütçeyi onaylayan bir meclisin gelir tarifelerinde bir değişiklik yapmaması söz konusudur. Bunu hukuka taşıdığınız da rahat bir şekilde kazanabilirsiniz. Hiçbir meclis kararını hukuka ve yargıya taşımayacağım. Böyle bir düşüncemiz vardı ama Büyükşehir meclisi böyle bir karar almış. Bunun tüm kararını Manisa halkına bırakacağım. Alınan kararlar Manisa için hayırlara vesile olsun"

"138 MİLYON TL HARCADIK, 20 MİLYON TL ALDIK"
"Büyükşehir noktasında baktığımızda geçtiğimiz ay bütün gelir kalemlerine red verilmişti. Tekrar getirdiğimizde Soma ısıtma sistemleriyle ilgili güzel bir izahat yaptık, detaylı açıklama yaptık. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 2 yıllık süre içerisinde 138 milyon TL harcama yaptık. Hiçbir şekilde zam yapmadık. Bunun karşılığında yalnızca 20 milyon TL gibi bir gelir sağladık. 138 milyon TL harcadık, 20 milyon TL kazandık. AK Parti ve CHP buna red verdi. 0,6 kuruştan 7 kuruşa yükselmesini reddettiler. 4 sene önce Soma Belediyesi'nin 0,6 kuruşluk aldığı ücret hala devam ediyor. Ne hikmetse Soma Belediyesi ısıtma sistemini bize devretmeden önce toplanıyor. 6 kuruştan bu rakamı 4 kuruşa düşürüyor. Bize 2015'in Şubat ayında devrettiler. Biz çeşitli ödeme imkanları getirdik. 250 olan abone sayısını 7 binlere ulaştırdık. Helali hoş olsun. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bugün geldiğimiz sayı 7 bin abone. Hedeflenen rakam 15 bin abone. Yatırımlar 15 bin aboneye hitap edebilecek bir kapasiteye ulaşacak. Daha 37,5 milyon TL yatırım yapılması lazım. Bunun dışındaki gelir tarifeleri AK Parti ve CHP'nin oylarıyla onaydan geçti"

"GELİR GİDER TABLOLARI ŞEFFAF"

"Büyükşehir'i böyle kapattık, arkasından MASKİ geldi. Hem yerelde, hem ulusalda, tüm basında, gazetelerde Büyükşehir, Manisa ve MASKİ konuşulmaya başlandı. MASKİ 2014 yılında kurulan bir genel müdürlük. Bir tane kalemi olmayan bir kurumdu. MASKi şu anda Manisa'nın 17 ilçesinde hizmet veriyor. Bu süre içerisinde alınan 500'ün üzerinde kepçe, kamyon gibi her türlü araç alındı. Atıksu arıtma tesislerini yapmak, il genelinde bin 80'e ulaşan mahallemiz ve merkezde yaşayan nüfuslarımıza içme suyu noktasında hizmet götürmek MASKİ'nin görevi. MASKİ'nin bütçesini, performansını kabul ettiler. 2018 yılında MASKİ Genel Müdürlüğü'nün zam talepleri reddedilmişti. Bu mecliste tekrar görüşüldü. AK Parti ve CHP grubunun almış olduğu karar doğrultusunda 2018 yılında suya zam yapılmadı. Büyükşehir olmadan önce Manisa'da 13 tane atıksu arıtma tesisi vardı. Atıksu arıtma tesislerinin 10 tanesi çalıştırılamıyordu ve Gediz'i kirletiyorduk. Bunlar çalıştırılmadığı halde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü denetim de yapmıyordu. Biz MASKİ'yi kurduğumuzda ilk olarak bu 13 tesisin işletilmesini sağladık. Bunların hepsinin yenilenmesi yapıldı. 4 tane daha geliyor. MASKİ 2018'e eksi 90 milyon TL ile başlıyor. Atıksu arıtma tesisinin bedelinin yüzde 30'dan yüzde 40'a çıkarılmasını istedik. Yeni kurulan Büyükşehir Belediyeleri bunlar için hizmet bedelleri konulmuş. Biz de almamışız. 3 TL bedel koymuştuk, bu karar geçti. Ancak bedellerin arttırılması ve gelir artışı talebimiz reddedildi. Gelir gider tablomuz gayet şeffaf, ayağımızı yorgana göre uzatmalıyız"

"SEÇİME 15-16 AY KALDI, CENGİZ ERGÜN'ÜN ÖNÜNÜ KESMEK İSTİYORLAR"

"İşin özüne baktığınızda bu sorunlar siyasetten geliyor. Seçime 15-16 ay kalmış. Cengiz Ergün 2016-2017'deki rüzgarı aldı gidiyor, bütçede birinci ve ikinci oluyor, vatandaş altyapıları görüyor, bundan rahatsız oldular. Cengiz Ergün'ün hizmetinin önünü keselim diyorlar, esas amaç bu"

"İNSANLARA MİKROPLU SU İÇİRMİŞSİNİZ, ÇOCUKLAR ÖLMÜŞ!"

"Böyle bir polemik konusu Manisa'nın gündemine atıldı. Ağustos ayı civarında yapılan açıklamalar var. Devletin kurumlarını hafiye gibi çalıştırma noktasında vekilimiz var. Söylemler var. Yapıcı eleştirelere hep açığız ama önce insanlar çuvaldızı kendilerine batıracak. 2014'te Büyükşehir olmadan önce yapılanları bilmesi lazım. Önce MASKİ'nin 2014 Büyükşehir Seçimleri'nden sonra kurulduğunu bilecek. 2014'ten önce su depolarına ve sulara İl Özel İdaresi'nin baktığını öğrenecek. Mahalleler İl Özel İdareleri'ndeydi. 2012-2013 yıllarındaki verileri var. 2002 yılından bu yana iktidarda olan AK Parti'nin temsilcisi hangi köyde hangi deponun yapıldığını araştırmış da 2-3 aydır Cengiz Ergün'e çatmaya çalış. 2012 yılı verileri burada. 605 tane depoya uygunsuz raporu verilmiş. 2013'te 4 bin 769 analiz yapılmış, bin 226 uygunsuz raporu verilmiş. O zamanlar mikroplu su içiliyormuş, insanların çocukları ölüyormuş. İnsan utanır bunları söylemeye. Son 4 aya baktığımızda nereden nereye geldiğini görürsünüz. MASKİ Genel Müdürlüğü gereğini yapıyor. Manisa'nın suyu hiç bu kadar sağlıklı olmadı. Halkımız rahat olsun, iddia edilen yerlerde sular mikroplu değil. Burada klor anlamında eksik olan çeşmeler camii ve okuldur. Ve bu mikroplu su demek değildir. Ben artık söyleyecek kelime bulamıyorum. Kloru 3 çıkmış, 4 çıkmış, 5 çıkmış, uygun değildir demişler. Suyun nereden numunesinin alındığı kamuoyuna belirtilmiş. O numune su deposunun çıkış musluğundan alınacak"

"SELÇUK ÖZDAĞ; AK PARTİ SENİ 2019'DA ADAY YAPMAZ!"
"Bana kim çatıyorsa batıyor dedim. Dün ilgili vekil bana çatan çarpılıyor dediğimi söylemiş. Öncelikle bunu dinleyeceksin, doğru bilgiyi alacaksın. Ardından cin midir şeytan mıdır demiş. Kimin cin kimin şeytan olduğunu Allah bilir, sen bilemezsin. Ben seni Allah'a havale ediyorum. Nereden kimin ne şekilde çarpılacağını Allah bilir. Bu söylemi kendi üzerine almış, çarpıtarak basına servis etmiş. Yarası olan gocunsun, ben kimseye isim vermedim. Kendi üzerine alınmış. Ben çatan batar demişim, o çatan çarpılır demiş. Demek ki basın danışmanları ona yanlış bilgi veriyor ya da öyle işine geliyor. Şunu da söyleyeyim. Geçmişte ilgili vekil kendini ülkücü camiadan geldiğini söylüyor. Geçmişte hangi kanallardan ne açıklama yaptığını, kimleri övdüğünü, MHP'li olduğunu iddia eden bu şahsın sayın liderimiz Devlet Bahçeli'ye etmediği hakaretleri bırakmadığı TV programlarının görüntüleri elimizde mevcut. Sayın liderimize söylediği lafları ülkücü camia biliyor. Bunu biz unutmadık. Bunları size hatırlatırlar. Bugün el birliğiyle hareket ediyoruz dediğiniz sayın Devlet Bahçeli'ye bundan bir iki sene önce neler söylediğinizi çok iyi biliyor, sayın liderim de biliyor. Manisalı da sizi biliyor. Bunlar da yakında dökülür, zaten her yerde var. Ne hikmetse bu ilgili vekilimizin 3. dönemi bitiyor, her hükümet kurulurken, her bakanlar kurulu oluşmadan önce 'Manisa'ya bakanlık geliyor' haberlerini yaydırmaya çalışıyor. Kendini bu memlekete bakan yaptıramadı. Kaç tane hükümetin bakanlar kurulu değişti, Manisa'dan bir tane bakan yok. Şimdi bir hırs tutmuş, dolu dizgin gidiyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağım hesabına girmiş. Biz adayları gördük. 2 tane seçim geçirdik. Vatandaşımız doğru kararı verdik, sonucunda ben bugün bu makamdayım. 2019'da kim aday olur, kim olmaz, benim bile olacağım daha belli değilken böylesine kirli bir siyaset yapmalarını esefle karşılıyorum. Takdiri Manisa halkına bırakıyorum. 2019 yılında tamamen Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olma telaşına girmiş. Ben size söyleyeyim, bu kadar da iddialıyım. 2019 yılında Selçuk Özdağ'ı AK Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapmazlar. Bu kalbimden gelen bir his. Yapmazlar Selçuk bey, bunu da öğren. Beni 15 Temmuz'la ilgili de suçlama noktasına sokmuş. Biz MHP Belediyesiyiz. Sayın liderimizin vermiş olduğu emirler doğrultusunda hareket ederiz. Nereye ne zaman nasıl katılacağımızı yukarıdan aldığımız emirlere göre uygularız. Yenikapı mitingi günü tüm Türkiye genelinde ve Manisa'da yapılan etkinlikte o yürüyüşlere katıldık ve desteğimizi verdik. O çağırmış da ben ondan gitmişim. ben sana tabii değilim sayın vekilim. Senin çağırmanla ben oraya gitmedim. Ben emri sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'den alırım, senden değil. Bunu da böyle bilsin"
 

Editör: TE Bilişim