Türkiye Ayakkabıcılar Federasyonu Yönetimi Kurulu Üyesi ve Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin,  1988 yılında oda yönetiminde yer aldığını, 2002’ye kadar başkanvekilliği, 2002’den bu yana da başkanlık görevinde bulunduğunu kaydetti.  Görevinin sonuna geldiğini belirten Narin, 23 Ocak 2018’de yapılacak olan odanın genel kurulunda yeniden aday olmayacağını açıklayarak, gençlerin yönetimde yer almasını istedi.

“350 ÜYEDEN 180 ÜYEYE KADAR DÜŞTÜK”

Oda başkanı olduğu dönemde üye sayının 350 civarında olduğunu, ancak zamanla bu sayının 180’e kadar düştüğünü vurgulayan Narin, buna rağmen odayı ayakta tuttuklarını söyledi. Odayı maddi bir sıkıntıya düşürmediklerini belirten Narin şöyle devam etti: “Bütün hayalim Manisa’da bir ayakkabı fuarını hayata geçirmekti. Bu anlamda 2 yıl önce bir fuar çalışmamız oldu. Bundan sonra ölsem de gözlerim açık gitmez. Bu hayalimiz gerçekleşti. Şuanda emin ellerde iyi bir yolda gidiyoruz. Ayakkabıcılık sektörünü daha da ileri götürmek için bu fuarlar devam etmelidir. Yeni gelecek arkadaşlarımız fuarı devam ettirsinler. Biz bu ağacı ektik, toprağa gömdük, bu ağaç sulansın, yeşersin, bu ağacı kurutmayalım. Bu ağacı büyütelim. Sektörümüz ilerleyebilsin.”

Çin malı ayakkabılarının 2000’li yıllarda sektörü büyük bir darbe vurduğunu kaydeden Narin, “İnsanlar gördüler ki orada da imitasyon ayakkabı yapıldı, sağlıklı olmadığını görünce tekrardan iç şeye gördüler. Çin ayakkabı özellikle zenne ayakkabıda çok etki yapıyor. Albenisi var ama içi boş. İç kalmamış ciğer yok. O nedenle iç piyasaya tekrardan döndüler” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim