Manisa’da daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ancak reddedilen Ali Rıza Çevik Ortaokulu’nun yıkılması ve altına otopark, üstüne de okul yapılması projesiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

AK Parti’nin eğitim yatırımlarıyla ilgili yaptığı toplantıda konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, projeyle ilgili gerekli onayın alındığını dile getirdi.

Baybatur şöyle konuştu: “Ali Rıza Çevik Ortaokulu yıkılacak. Daha sonra burada Türkiye’de bir ilk olan proje hayata geçirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izin alındı. Üstü okul, altı 400 araçlık otopark olacak. Otoparkı Büyükşehir Belediyesi, okulu hayırseverler, çevre düzenlemesini de Şehzadeler Belediyesi yapacak. 24 derslikli ilkokul, 34 derslikli ortaokul olacak.”

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Daha önceki müracaatla ilgili de konuşan Baybatur, “Daha önceden müracaat olmuş ama reddedilmiş. Biz de projenin gerekli olduğunu savunduk. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından projenin olabileceğine zor da olsa ikna ettik. Özellikle Şehzadeler Kaymakamımızın girişimleri oldu. Büyükşehirle anlaşma sağlandı. Otoparkı onlar yapacak. Bu konuda kendilerine düşen görev neyse yerine getireceklerini sağolsunlar bildirdiler. Bakanlık, büyükşehir, hayırseverler ve Şehzadeler belediyesi ortak bir projede işbirliği yapacak.” dedi

Editör: TE Bilişim