Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manisa Şubesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “Nasıl bir Türkiye istiyoruz?” isimli panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak katılan, ADD Manisa örgütünün de desteklediği Anayasa Profesörü Süheyl Batum önemli mesajlar verdi. Batum, “ADD bundan böyle kendine biçilen rolü oynamakla yetinmeyecek. Kendine dayatılan rolü kabul etmeyen Türkiye’nin en güçlü demokratik kitle örgütü olarak yoluma devam edecek. ADD şubeleriyle, örgütüyle, toplum içindeki saygın yeriyle ve her şeyden önemlisi tek ve değişmez lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleriyle bu yeni ve önemli görevini de rahatlıkla üstlenecek ve layıkıyla yerine getirecek." dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manisa Şubesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında panel düzenledi. “Nasıl bir Türkiye istiyoruz?” isimli panel, MASKİ Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak Anayasa Profesörü CHP eski genel sekreteri olan ve ADD Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Süheyl Batum, Demokratik Sol Parti (DSP) eski genel başkanı Zeki Sezer ve AKUT Onursal Başkanı Nasuh Mahruki katıldı.

Panelde konuşmacıların yanı sıra CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, DSP Manisa İl Başkanı Mesut Öztürk, ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kale, ADD Manisa Şube Başkanı Ahmet Başak, ADD üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler de hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan panelin açılış konuşmasını ADD Manisa Şube Başkanı Ahmet Başak yaptı. Başak, panele katılanlara teşekkür ederek 24 Haziran öncesi panelin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Hüseyin Altınışık’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde Nasuh Mahruki, Süheyl Batum ve Zeki Sezer konuşma yaptı.

İlk sözü AKUT Onursal Başkanı Nasuh Mahruki aldı. Sivil toplum kuruluşlarının ülke için önemine dikkat çeken Mahruki, 24 Haziran öncesinde ADD’ye büyük görevler düştüğünü aktardı.

24 Haziran seçimlerinin ülke için bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Mahruki, “Belki baskın seçim kararı alındı ama bunu fırsata çevirmek lazım. Bu iktidar ne kadar erken değişirse o kadar iyi olur. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin bu süreç içerisinde yapabileceği birçok şey var. Örneğin halka bir şeyleri anlatmak. Kabul edelim ki halkımız siyasileri görünce bazı şeylere karşı daha çabuk tavır alabiliyor. Her vatandaş her siyasiye olumlu bakmıyor. Çünkü herkes bir taraf olmuş durumda mevcut iktidarın ‘Taraf olmayan bertaraf olur’ anlayışının ardından. Bu anlamda STK’lar insanlarımıza daha kolay erişebilir. Biz de ADD’nin bu potansiyelinin verimli kullanılacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

ADD GENEL BAŞKAN ADAYI BATUM’DAN ÖRGÜTÜNE ÖNEMLİ MESAJLAR

Manisa ADD örgütünün de desteğini alan ADD Genel Başkan Adayı, Anayasa Profesörü Süheyl Batum, 24 Haziran seçimleri öncesi önemli mesajlar verdi. Türkiye’de 30 yıldır oynanan bir oyun olduğunu ve artık bu oyunun son aşamasına gelindiğini söyleyen Batum, "16 Nisan 2017 referandumunda bunu zaten görmüştük. 16 Nisanda gerçek şuydu ki Türk milleti, yüzde 53 oyla hayır dedi. Sonuçlar açıklandığında her ne kadar rakamlar öyle söylemese de hepimiz gerçeği biliyoruz.” dedi.

16 Nisan referandumunda, Türk milletinin,  iktidara 'cumhuriyetime dokunma' mesajı verdiğini ve kurulmak istenen oyunun bir daha oynanmasına izin vermemek için 24 Haziran seçimlerinin büyük bir şans olduğuna vurgu yapan ADD Genel Başkan adayı Batum, "Kurulmak istenen cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi denilen ve dünyada hiçbir demokratik ülkede görülmesi mümkün olmayan bu sistem 24 Haziran seçimleri ile her hâlükârda ortadan kalkacak. Tabi bu süreçte bizlerin de görevleri var. Özellikle de Atatürkçü Düşünce derneğinin. ADD bundan böyle kendine biçilen rolü oynamakla yetinmeyecek. Kendine dayatılan rolü kabul etmeyen Türkiye’nin en güçlü demokratik kitle örgütü olarak yoluma devam edecek. ADD şubeleriyle, örgütüyle, toplum içindeki saygın yeriyle ve her şeyden önemlisi tek ve değişmez lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleriyle bu yeni ve önemli görevini de rahatlıkla üstlenecek ve layıkıyla yerine getirecek." dedi

Daha sonra diğer panelistler de söz alarak ülkenin bugünü ve yarını üzerine düşüncelerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim