Özel Haber: Burhan Akdemir

Manisalı çiftçi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Manisa’ya gelerek geçtiğimiz günlerde yaşanan afeti yerinde görmesini istiyor. 10-11-12 Ocak tarihlerinde yaşanan yoğun yağış nedeniyle Gediz Nehri ve Nif Çayı’nın taşması sonrası Manisa Ovası’nın yüzde 70’inden fazlası sular altında kaldı. Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Manisalı olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Manisa’ya gelmesini ve zararları yerinde görmesini istediklerini belirterek, “Kendisini ağırlamaktan gurur duyarız. Gelip çiftçimizin uğradığı zararı yerinde görmesini talep ediyoruz.” dedi.

Manisa’da geçtiğimiz hafta 10-11-12 Ocak tarihlerinde etkili olan yoğun yağış, en çok çiftçiye zarar verdi. Gediz Nehri ve Nif Çayı’nın taşmasıyla birlikte ovanın yüzde 70’i aşkın bölümü sular altında kaldı. Buğday, arpa, fiğ, kışlık sebze gibi ürünlerin hasar gördüğü yağmur sonrası ovada bulunan çiftlik ve çiftlik evlerini de su bastı.

Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, yağışın sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, “Manisa son 20 yıldır böyle bir su baskınına uğramamıştı. Ovamızın yüzde 70’i sular altında. Burada ekili olan buğday, arpa, fiğ, yonca gibi ürünlerimiz zarar görmüştür. Bunun yanında en büyük zararı da çiftliklerimiz, ova damlarımız görmüştür. Bunlar tamamen suyun altında. Çiftçilerimizin bütün aylık ekipmanları, üzümleri, gübreleri, ilaçları her şeyleri zarar görmüş durumda.” sözleriyle yaşanan felaketi gözler önüne serdi.

Tarım alanlarında hasar tespit çalışmaları devam ederken, çiftçi gerek sosyal medyada, gerekse kendi aralarında yaptığı konuşmalarda Manisalı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Manisa’ya gelerek yaşanan felaketi yerinde görmesini talep etti.

Çiftçinin bu talebine Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ’dan da destek geldi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi Manisa’da ağırlamaktan gurur duyacaklarını ifade eden Altındağ, “Yaşanan afetin çiftçimize büyük zararı oldu. Gerek ekili ürünleri, gerek gübreleri, gerekse çiftlikleri ve ova damları su altında kaldı. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor ancak sağlıklı sonuçlar sular çekildikten sonra ortaya çıkacak. Manisa’nın afet bölgesi ilan edilmesini istiyoruz. Biz de bu süreçte kendisi de Manisalı olan Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’nin Manisa’ya gelmesini çok isteriz. Kendisini Manisa’da ağırlamaktan gurur duyarız. Çiftçimizin zararını, çektiği sıkıntıyı yakından görmesini arzu ediyoruz. Kendisini buradan Manisa’ya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim