Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni, 18 Ekim 2018 tarihinde MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Baro Başkanı Ali Arslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, MCBÜ Senatosu üyeleri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı'nın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Kemal Çelebi, "14 fakülte, 3 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 28 araştırma ve uygulama merkezi, teknokent ve 600 yataklı hastanemizle eğitim, öğretim, araştırma ve sağlık hizmetlerini sürdürmekteyiz. Diş Hekimliği ve İletişim Fakülteleri, fiziki mekân sağlandığında eğitime başlayacaktır. 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci mevcudumuz 49 bin 518'dir. Bunun 4 bin 71'i lisansüstü, 28 bin 984'ü lisans ve 16 bin 24'ü ön lisans düzeyinde eğitim görmektedir. Öğrencilerimizin 591'i yabancı uyruklu olup 48 farklı ülkeden gelmişlerdir. 736'sı öğretim üyesi olmak üzere 1696 öğretim elemanımız, 1131 idari personelimiz ve 1113 sürekli işçimiz mevcuttur.” dedi.

FAALİYETLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Rektör Çelebi, konuşmasına şöyle devam etti: “Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri, Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Manisa Meslek Yüksekokulu, Köprübaşı Meslek Yüksekokulu ile Kula Meslek Yüksekokulunun inşaatları tamamlanarak birimler yeni binalarına taşındı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin boşalttığı binalara da Sağlık Bilimleri Fakültesini taşıdık. Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binası Salihli Belediyesinin, Kula Meslek Yüksekokulu ise hayırsever Hüseyin ve Müşerref Akhan çiftinin katkılarıyla tamamlanmış, Köprübaşı Meslek Yüksekokulu da Köprübaşı Belediyesince yaptırılarak üniversitemize devredilmiştir.

Saruhanlı Belediyesi öncülüğünde başlatılan Saruhanlı Meslek Yüksekokulu'nun yeni hizmet binasının inşaatı ile yapımını hayırsever Özgen İzmiroğlu'nun üstlendiği Eğitim Fakültesi İzmiroğlu Kültür Merkezinin inşaatları ise devam etmektedir. Spor Bilimleri Fakültesi yeni binasının ihalesini önümüzdeki aylarda yapmayı planlamaktayız. Rektörlük eski binası onarılarak İlahiyat Fakültesi ile Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi buraya taşınmış ve İlahiyat Fakültemiz 80 öğrenci ile Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi de Müzik Bölümüne alınan 20 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır.”

ONKOLOJİ HASTANESİNİN YÜZDE 30’U TAMAMLANDI

Üniversitenin hastane kısımlarıyla ilgili de konuşan Çelebi, “17 bin 500 metrekare kapalı alanı olan Hafsa Sultan Hastanesi Ek Poliklinik ve Öğretim Üyeleri Odaları binasının inşaatı tamamlanmak üzeredir. Ekim ayı sonunda kabulünü yaparak hizmete sunmayı planlıyoruz. Geçtiğimiz süreçte; Radyasyon Onkolojisi Hizmet Ünitesinin, Radyonüklit Tedavi Merkezinin, Kemik İliği Nakli Merkezinin, Çocuk Acil Bölümünün, Çocuk Yoğun Bakım ve Yenidoğan Ünitelerinin, Tüp Bebek Merkezinin açılışlarını gerçekleştirdik. 5 bin 148 metrekare kapalı alana sahip Dündar Çiloğlu Onkoloji Hastanesi inşaatının yüzde30'u tamamlanmış durumdadır.” ifadelerini kullandı.

Rektör Çelebi konuşmasının son bölümünde Teknokent başta olmak üzere üniversitenin diğer birimleri ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer törende yaptığı konuşmada, "Manisa'da yaşayan, Manisa'ya hizmet eden, Manisa'yı seven herkesle gurur duyuyoruz. Manisa Celal Bayar Üniversitemiz de bizim evrene ve evrenselliğe açılan kapımızdır, Üniversitemizle de gurur duyuyoruz. Her açılış; aslında yeni vaatlere, güzelliklere, yeni sorulara yeni cevaplar bulmaya açılıyor. Bu Eğitim-Öğretim Yılını işte bu büyük beklentilerle açıyoruz. Telaşa düşmeden, kendimize bir şeyler katarak zenginleşeceğiz ve zenginleştireceğiz. Bugün attığımız bu adım, bize yeni ufuklar açan büyük bir adım olabilir. Her adımda olgunlaşacak ve özgürleşeceğiz. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde yapılanlar, herkesin gözünün önündedir. Büyük aşamalar kaydedildiğini ve çok önemli projelerin gerçekleştirildiğini Rektörümüzün son derece muhtevalı konuşmasında gördük ve yapılanlara da bizzat şahit olduk. Asıl olan bilginin sırrına erebilmektir. Bilgiyi irfana ve erdeme dönüştürebilmektir. Üniversitemiz de bu şehri bir bilim şehri yapabilme potansiyeline sahiptir.2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının güzellikler, hayırlar ve başarılar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Tören, "2017 Yılı Bilimsel Yayın Performans Ödülleri" ile "Sosyal Sorumluluk Projeleri Ödülleri"nin takdim edilmesinin ardından, yapılan ikramla sona erdi. 

Editör: TE Bilişim