Tüm Muhtarların “19 Ekim Muhtarlar Günü ”nü kutlayan Özkan mesajında şunları söyledi:
“19 Ekim tarihi, 19.10.2015 tarihli ve 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim günü hükümetimiz tarafından "Muhtarlar Günü" olarak anılması tüm ülkemizde sağlanmıştır.
Yerel demokrasinin vazgeçilemez unsurlarından olan muhtarlarımız, hem devleti hem de milleti temsil etmesi açısından demokraside önemli aktörler arasındadır.
Muhtarlarımızın geçmişi 1829 yıllarına dayanan ve demokrasinin çekirdeğini oluşturan vazgeçilmez yerel yapılardır.
Muhtarlarımız seçimle iş başına gelinen görevlerin ilk basamağı olup demokrasinin temel taşlarıdır. Biz siyasilerin ise sahada en yakın mesai arkadaşlarıdır.
Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetlerimiz her platformda Muhtarlarımızın önemini vurgulamış, özlük haklarından tutunda tüm taleplerini karşılamış ve karşılamaya devam edecektir.
Görevlerini büyük bir fedakârlıkla ve sevgiyle yürüten tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum”
 

Editör: TE Bilişim