Açıklamada, ESK'nın kırmızı et piyasasını düzenleme ve dengeleme misyonunu vurgulayarak, "Kırmızı et endüstrisi alanında faaliyet gösteren şirketlere, etçi ve kombine ırklardan ortalama 700 kilogram canlı ağırlığında kesimlik sığır tedarik edilecektir" ifadesine yer verildi.

Kesimlik büyükbaş hayvanların teslimatının Derince-Bandırma Limanı'nda gerçekleştirileceği ve teslimattan itibaren üç gün içinde ESK personeli gözetiminde kesimlerin yapılacağı belirtildi. Başvuruların 27 Aralık 2023 ile 8 Ocak 2024 tarihleri arasında Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'ne yapılması gerektiği bildirildi.

Açıklamada, elde edilecek karkas etlerin fiyatlandırmasına ilişkin şu bilgiler verildi: "Kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların (sakatat, deri ve yan ürünler dahil) canlı kilogram satış fiyatı 130 lira + KDV’dir." Ayrıca, ilk kez başvuruda bulunan firmaların belirli evrakları tam ve imzalı bir şekilde teslim etmeleri gerektiği belirtildi. Daha önce ESK'dan karkas satın alan firmaların ise mevcut evraklarının inceleneceği ve dilekçe ile başvuruda bulunmalarının yeterli olacağı ifade edildi.

Üzümün yaprağı da para! İşte bağ yaprağının fiyatı! Üzümün yaprağı da para! İşte bağ yaprağının fiyatı!

Editör: Diyar Aslan