Milli yıldız Fenerbahçe yolunda! Milli yıldız Fenerbahçe yolunda!

Para Yüzme Bölge şampiyonlarının Eskişehir’de yapılan 2. vizelerinde Manisalı sporcular gururlandıran dereceler elde etti.

Muhammet Keskin, Deniz Ünsal, Can Gündoğdu, Mehmet İlerü ve Nisa Kılıç isimli sporcular Antrenörleri Nurettin Karanarlık nezaretinde katıldıkları yarışlarda 7 altın, 2 gümüş, 5 bronz olmak üzere toplamda 14 madalya aldı.

S5 kategorisinde yüzen Deniz Ünsal ve S9 kategorisinde Nisa Kılıç derecelerini düşürmeyi başardı.

Eskişehir’de yapılan Sınıflandırma ölçümlerinde S9’dan S7’ye düşen Can Gündoğdu, iki gün süren zorlu yarışlarda 5 altın, 1 gümüş, 1 bronz elde ederken girdiği 400 metre serbest, 100 metre serbest, 200 metre karışık, 100 metre sırt, 50 metre kelebekte birincilik elde ederek altın madalya kazandı. Gündoğdu, 50 metre serbestte gümüş ve 100 metre kurbağalamada bronz madalya elde etti.

Ölçümlerde S7’den S8’e yükseltilen en son katıldığı Belarus’taki yarışlarda Milli olan Muhammet Keskin ise 400 metre serbest ve 100 metre sırtta birinci olarak altın madalya kazandı.

Keskin, 100 metre serbestte gümüş madalya alırken 200 metre karışık, 50 metre serbest ve 100 metre kelebekte de bronz madalya aldı.

Miray Korkmaz S8’de 50 serbest altın, sırt 100’de gümüş ve 50 serbest açıkta bronz aldı.

S6’da yüzen Mehmet İlerü de100 kurbağalamada Türkiye 3’üncüsü olup bronz madalya elde etti.

Manisalı sporcularla yarışlara katılım gösteren İzmir Mavi Kulaçlar Kulübü Antrenörü Deniz Öztürk Acuner’in ilk kez yarışmaya getirdiği Malatya’daki depremzede sporcusu Emirhan Geçkin girdiği tüm kategorilerde Türkiye 2’nciliği ve Türkiye 3’üncülüğü olmak üzere toplamda 12 madalya kazanarak şampiyonaya damga vurdu.

Manisalı yüzücüler Can Gündoğdu ve Muhammet Keskin de Temmuz ayının sonlarına doğru Trabzon’da yapılacak Para Yüzme Türkiye Şampiyonasında Milli Takım Kadrosu ve Uluslararası barajı aşmak için mücadele verecek.

Manisa Bedensel Engelliler Spor İl Temsilcisi Ahmet Ünsal, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında engelli Para yüzücülerin Bedensel Engelliler Federasyonun bünyesinden çıkartılarak Yüzme Federasyonuna dahil edilmesi ile birlikte ciddi sıkıntılar yaşadıklarını bu sıkıntılar dolayısıyla da Bolu’da gerçekleştirilen yarışlara katılım gösteremediklerini belirtti.

Whatsapp Image 2024 03 27 At 16.16.57 (1)

Ünsal, “Engelli para yüzücülerin spor yapmaları konusunda ve yarışlara katılım yönünde katılım sağlayan kulüplerden 6’şar bin lira Yüzme Federasyonuna ayakbastı parası istenmesini doğru bulmuyoruz. Kaldı ki kulüplerde ekonomik yönde ciddi sıkıntı içerisinde olmalarına karşın engelli sporculara kucak açıyorlar. Ancak Yüzme Federasyonun bünyelerinde engelli sporcuları bulunduran kulüplerden para istiyor olması yanlış. Bu paranın istenmesi birçok kulübün bünyelerinden engelli branşlarını kaldırmalarına neden oldu. Spor Bakanlığımızın ve bölge milletvekillerinin bu konuya ciddiyetle yaklaşmaları gerekir. Aksi takdirde engelliler spor yapamaz durumuna gelecektir. Bir Bedensel Engelliler Federasyonu Konya’da yapılan Türkiye Şampiyonasına katılım ücretlerini aradan iki yıl geçmesine karşın yatırmamış olması da çok üzücü. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün bu konuya da acilen bir çözüm getirmesini bekliyoruz.”

Whatsapp Image 2024 03 27 At 16.16.56 (5)

Ahmet Ünsal şöyle devam etti: “Özellikle Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim Kurulu üyelerine, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek ve yönetim kurulu üyelerine, Başkan Danışmanı Nihat Akyol, OSB Müdürü Funda Karaboran’a Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne engelli sporcularımıza gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz. İlgili sivil toplum kuruluşlarımızın katkılarıyla Sporcularımızın gerek ülke içerisinde gerekse uluslararası düzeydeki başarılara imza atmayı ve Manisa ilimizi gururlandırmayı sürdüreceklerine inanmalarını istiyorum.”

Muhabir: Ahmet ÜNSAL