İspanyol gazete tarafından düzenlenen anket doğrultusunda dünyanın en korkutucu stadyumları seçildi. Süper Lig devlerinden birinin de yer aldığı bu liste futbol severler tarafından merak ediliyor.

Dünyadaki en korkutucu stadyumları sıralaması ve bu spor kompleksleri hakkında merak edilenleri derledik. İşte ayrıntılar…

Dünyanın En Korkutucu Stadyumları Sıralaması

İspanyol gazetesi Marca futbol tutkunları arasında bir anket düzenledi. Dünyanın en sert atmosfere sahip stadyumlarının belirlendiği bu ankette çok sayıda insan oy kullandı.

İşte, dünyanın en korkutucu stadyumları aşağıdaki gibidir:

Sıralama

Stadyum

Aldığı Anket Puanı

1

Rams Park - Ali Sami Yen Spor Kompleksi

6,43

2

Signal Iduna Park

6,40

3

Rajko Mitic Stadyumu

6,32

4

Velodrome Stadyumu

6,14

5

Celtic Park

5,86

6

Civitas Metropolitano

5,82

7

Anfield Road

5,79

8

Feijenoord Stadyumu (De Kuip)

5,75

9

San Siro (Giuseppe Meazza Stadyumu)

5,51

Dünyanın En Korkutucu Stadyumları Nerede? Kapasitesi Kaç?

Dünyanın en korkutucu statlarının yer aldığı listenin ilk sırasında Ali Sami Yen Stadyumu yer alıyor. Peki, dünyanın en korkutucu stadyumları nerede? Spor komplekslerini ayrıntılı olarak inceleyelim…

Dunyanin En Korkutucu Stadyumlari 1

Rams Park - Ali Sami Yen Spor Kompleksi

Galatasaray’ın iç saha futbol maçlarına ev sahipliği yapan Ali Sami Yen Spor Kompleksi, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alıyor. Geçmişte Türk Telekom Arena ismiyle bilinen bu stadyum 2023 yılından beri Rams Park - Ali Sami Yen Spor Kompleksi olarak adlandırılıyor.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi 52.280 kişilik kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük ikinci stadyumu olma özelliği taşıyor.

Dunyanin En Korkutucu Stadyumlari 22

Kütahya’dan ayrılarak Manisa’dan ilçe alan Ege şehri Kütahya’dan ayrılarak Manisa’dan ilçe alan Ege şehri

Signal Iduna Park

Signal Iduna Park Almanya’nın en büyük stadyumu olup, Dortmund şehrinde yer alıyor. 81.359 kapasiteli stadyumda Borussia Dortmund takımının Bundesliga maçları oynanıyor.

Signal Iduna Park stadyumu 1974 yılından beri açık. Stadyuma her sene 1 milyonu aşkın kişi giriş yapıyor.

Dunyanin En Korkutucu Stadyumlari 3

Rajko Mitic Stadyumu

Rajko Mitic Stadyumu Türkçe adıyla Kızılyıldız Stadı ya da Brezilya’da Marakana olarak biliniyor. Crvena zvezda futbol takımının maçlarının oynandığı bu stadyum Belgrad, Sırbistan’da bulunuyor. 55.538 kişilik bir kapasiteye sahip olan Rajko Mitic Stadyumu 1960 yılından beri hizmet veriyor.

Dunyanin En Korkutucu Stadyumlari 4

Velodrome Stadyumu

Orijinal adı Stade Velodrome olan Velodrome Stadyumu Fransa’nın Marsilya şehrinde konumlanıyor. Marseille futbol takının maçlarına ev sahipliği yapan stadyumun 60.013 kişilik bir kapasitesi bulunuyor. Velodrome Stadyumu aynı zamanda Fransa’nın en büyük ikinci stadyumu olma özelliği taşıyor.

Dunyanin En Korkutucu Stadyumlari 5

Celtic Park

Celtic Park Stadyumu Glasgow’de yer alıyor. Bulunduğu konum itibarıyla Parkhead olarak da adlandırılıyor. Celtic FC takımının maçlarının oynandığı bu stadyum taraftarlar arasında Paradise ismiyle de tanınıyor.

Celtic Park 60.411 kişilik kapasiteye sahip olup İskoçya’nn en büyük stadyumları arasında yer alıyor.

Dunyanin En Korkutucu Stadyumlari 6

Civitas Metropolitano

Civitas Metropolitano Stadyumu, Estadio Metropolatino ve La Peineta isimleriyle de biliniyor. Atletico Madrid’in iç saha maçlarının oynandığı bu stadyum İspanya’nı Madrid şehrinde yer alıyor. 67.703 kişilik bir kapasiteye sahip olan Civitas Metropolitano yenilenerek 1990 yılından bu yana kullanılıyor.

Dunyanin En Korkutucu Stadyumlari 7

Anfield Road

UEFA’nın 4 yıldızlı stadyumlarından biri olan Anfield Road, Liverpool, İngiltere’de yer alıyor. Liverpool FC maçları bu statta oynanıyor. Anfield Stadyumu 60.725 kişilik bir kapasitesiyle İngiltere’nin beşinci büyük stadyumu oluyor.

Dunyanin En Korkutucu Stadyumlari 8

Feijenoord Stadyumu (De Kuip)

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde yer alan Feijenoord Stadyumu, De Kuip ismiyle de biliniyor. Hollanda kulübü Feyenoord takımının maçlarına ev sahipliği yapan bu stadyumun kapasitesi ise 51.177 koltuktan oluşuyor.

Dunyanin En Korkutucu Stadyumlari 9

San Siro (Giuseppe Meazza Stadyumu)

San Siro ve Giuseppe Meazza isimleriyle bilinen stadyum İtalya’nın Milano şehrinde yer alıyor. San Siro Stadyumu’nda Milan ve Internazionale Milano takımlarının maçları oynanıyor. UEFA’nın 4 yıldız verdiği stadyumlarından biri olan San Siro’nun kapasitesi ise 80.000.

Dünyanın en korkutucu stadyumları ve hakkındaki bilgileri paylaştık!

Muhabir: Özkan Çelik