Olay, dün akşam saatlerinde  Esenyurt İnönü Mahallesi 374. Sokak'ta meydana gelmişti. İddiaya göre İbrahim Y. arkadaşı tarafından sokak ortasında pompalı tüfekle öldürülmüştü. 

Cinayetin detayları da ortaya çıktı. İbrahim Y.'in düğününde hediye edilen pompalı tüfekle öldürüldüğü iddia edildi. Edinilen bilgilere göre kendisini öldüren arkadaşı ile birlikte olay günü eve gelen Y., hediye edilen pompalı tüfeği de alarak dışarı çıktı. Akşam üzeri ise yaşanan tartışma sonrası Y. aynı pompalı tüfekte çıkan kurşunla hayatını kaybetti. 

Türkiye'de insanı andıran bir cisim gökyüzünde görüntülendi Türkiye'de insanı andıran bir cisim gökyüzünde görüntülendi

Olayda hayatını kaybeden şahsın İbrahim Y.’in cenazesi adli tıp kurumun kaldırıldı. Burada otopsisi biten 23 yaşındaki gencin cenazesi Babası Bilal Y. tarafından teslim alındı. Cenaze toprağa verilmek üzere Amasya Suluova ilçesine götürüldü. 

Oğlunun cenazesini gözyaşları içinde teslim alan baba Y., “Resmen öldürdüler oğlumu, katilin kim olduğu belli değil. Arkadaşı diyorlar ama ben de bilmiyorum. İnşallah bulunacak, bulunmazsa bile araştırıp bulacağım. Akşam aldım haberi, ağır hasta dediler, biz de bindik geldik” dedi.

Konuyla ilgili inceleme başlatan Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri saldırganın kimliğini tespit etti. Şahsın yakalanması için polisin yürüttüğü çalışma sürüyor.

Kaynak: İHA