100’üncü yaşımızı coşkuyla kutlarken, aynı zor günler bir daha yaşamamak için, değerlerimize sıkı sıkıya sarılacağız.

Manisa CBÜ Filistin’in yanında! Manisa CBÜ Filistin’in yanında!

Manisa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bir hafta öncesinden başladı. Programların finali ise, Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü gerçekleştirilecek. Kentte törenler sabah saat 10.00’da başlayacak. Valilik makamında Manisa Valisi Enver Ünlü’nün tebrikleri kabulü ile başlayacak etkinlikler, saat 10.30’da Vali Ünlü ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün halkı selamlaması ile devam edecek.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Vali Ünlü, günün anlam eve önemine ilişkin konuşma yapacak. Ardından, Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel yapılan yarışmalarda dereceye girenlere, protokol tarafından ödülleri takdim edilecek.

Öğrencilerin şiir okumasıyla devam edecek olan programda, Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı ekiplerinin tüfekli gösterisi de yapılacak. Sonrasında da ‘Bir Eserdir Cumhuriyet’ gösterisi sunulacak. Gündüz bölümündeki programlar, Geçit Töreni ile son bulacak.

Akşam saatlerinde ise Manisa Fener Alayı ile aydınlanacak. Saat 20.30’daki program Hakkı İplikçi Parkı’nda başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sonlanacak. Fener Alayı sonrasında da konser coşkusu yaşanacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Nil Karaibrahimgil Manisalılarla buluşacak.  Almıla Nur BERİLĞEN

Editör: Zerrin Ağar