Manisa’da bu köyleri gezmeye doyamayacaksınız! İşte keşfedilmeyi bekleyen köyler! Manisa’da bu köyleri gezmeye doyamayacaksınız! İşte keşfedilmeyi bekleyen köyler!

Vali yardımcısı Mustafa Yıldız, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Berna Kibar, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, Enerjisa Üretim İşletme ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı Emre Erdoğan ve EBRD Türkiye Başkan Yardımcısı Mehmet Uvez ve Rektör Yardımcıları elektronik devre laboratuarlarını hizmete açtı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliğiyle öğrencilere sunulan İngilizce ve mesleki eğitimlerle öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefledi.

Sektörün sürdürülebilirliğini sağlama vizyonu kapsamında, enerji sektöründe nitelikli çalışan yetiştirilmesine odaklanan Enerjisa Üretim, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile sektörel eğitimin ufkunu genişletecek bir iş birliğine imza attı.

Geçen yılın Temmuz ayında imzalanan protokol doğrultusunda öğrencilerin, enerji sektörünün gereksinimlerine uygun şekilde hazırlanmasına yönelik eğitim dokümanları ve teknik malzemeler temin edildi.

‘Elektronik ve Devre Laboratuvarı’ ile ‘Bilgisayar Laboratuvarı’ açıldı. Bunun yanı sıra ‘Elektrik Laboratuvarı’, ‘Sanal Gerçeklik Laboratuvarı” ve ‘Mekatronik Laboratuvarı’ gibi 4 farklı laboratuvar yenileyerek güçlendirdi.

Akademik faaliyetlerin ve öğrenci deneyimlerinin geliştirilmesi amacıyla açılan ‘Bilgisayar Laboratuvarı’nda, 50 öğrenci için yeni bilgisayarlar sağlandı.

‘Elektronik ve Devre Laboratuvarı’nda yüksek hassasiyetli ayarlanabilir DC güç kaynakları, fonksiyon jeneratörleri, multimetreler ve osiloskoplar gibi temel ekipmanlarla alan güncellenirken; laboratuvarın altyapısını güçlendirmek amacıyla yeni bilgisayarlar kazandırıldı ve laboratuvarın fiziksel görünümü teknolojik şekilde yenilendi.

Elektrik Laboratuvarı için, otomatik kumanda eğitim setleri ve elektrik makinaları eğitim setleri gibi ekipmanlar tedarik edildi.

Mekatronik laboratuvarında ise, PLC eğitim setlerinin kullanımı için bilgisayarlar ve PLC eğitim setleri sağlanarak, öğrencilerin bu alandaki becerilerini geliştirmeleri desteklendi.

“BİLGİSAYAR” İLE “ELEKTRONİK VE DEVRE”

Makina grubu laboratuvarlarında, talaşlı imalat laboratuvarı için CNC cihazı ve ilgili ekipmanlar, malzeme ve ölçme laboratuvarı için, salgı komparatörü ve delik komparatörü gibi ölçme ekipmanları, ölçme ve kontrol laboratuvarında portatif sertlik ölçüm cihazı ve genişletilmiş gerçeklik laboratuvarı için ise VR gözlükler temin edildi.

Akademik personel ve öğrencilerin yetenek ve bilgilerini artırmak adına Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile iş birliği içinde İngilizce eğitimleri verilmeye başlandı.

Önümüzdeki dönemde çeşitli eğitim programları ve atölye çalışmaları düzenlenerek, yenilenebilir enerji teknolojileri, bilgisayar eğitimleri, İngilizce dil becerileri ve sosyal beceriler eğitimi gibi konuları kapsayan eğitimlere devam edilmesi planlanıyor.

Çalışmalar kapsamında ödüllendirme programı sayesinde başarıların da teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar,

“Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Türkiye'nin öncü ve lider elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında yapılan protokol ile sektörün ve ülkemizin nitelikli teknik eleman açığının giderilmesine yönelik önemli bir iş birliğine imza attı.

Bu iş birliğiyle Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz sadece Ege bölgesinin değil ülkemizin sayılı modern ve teknolojik alt yapı imkanlarına kavuştu” diye konuştu.

Prof. Dr. Kibar, “Bu iş birliğinin, üniversitemizin araştırma ve geliştirme kapasitesini güçlendirmeye, yenilikçi çözümler geliştirmeye ve sektörel insan kaynağı yetiştirmeye katkıda bulunmasıyla birlikte ortak hedeflerimize ulaşmamıza sürdürülebilir bir gelecek inşa etmemize yardımcı olacağına inanıyorum.

Enerjisa Üretim ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na bu anlamlı iş birliği için teşekkür ediyor, üniversitemiz, enerji sektörü ve Türkiye için büyük bir başarı hikayesi olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, “Enerjisa Üretim olarak gençleri geleceğimiz olarak görürken, eğitim konusu ise kritik olarak değerlendirdiğimiz başlıklar arasında yer alıyor.

Sektörün ve insan kaynağının gelişimine katkı sağlamaya odaklanırken, gençlere eşit fırsatlar sunmayı ve çeşitlilik ile kapsayıcılık ilkelerini ön planda tutmayı amaçlıyoruz.

Manisa bölgesine olan yatırımlarımız ise devam ediyor. Sosyal etki alanımızdaki herkes ve her şey için daha iyisini sağlama anlayışı benimsiyoruz.

Bu doğrultuda, biliyoruz ki bu iş birliği ile akademik faaliyetlerin ve öğrenci deneyimlerinin ilerlemesini sağlayarak ‘Bizimle Değişir’ söylemimizin de yansıttığı gibi hikayelerin bizimle değişeceğine inanıyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmadan dolayı çok heyecanlı ve umutluyuz. Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Sürdürülebilir ve kapsayıcı ekonomilerin gelişimini teşvik etmenin EBRD için öncelik teşkil ettiğini belirten EBRD Başkan Vekili Mehmet Üvez, “Yeşil ve dijital dönüşüm ile beraber yeniden tanımlanan işgücü ihtiyaçları temelinde özel sektör, teknik ve mesleki eğitim kurumları ve üniversiteler arası iş birliklerini teşvik ederek geleceğin insan sermayesine katkı yapmak bankamızın stratejik öncelikleri arasında bulunuyor.

Bu anlamda bugün açılışını yaptığımız projenin yenilenebilir enerji sektörünün gelecekteki iş gücünün yetkinliği ve çeşitliliğine katkı yaparak sektörün verimliliği, performansı ve sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ahmet ÜNSAL