Büyükşehir’den EKPSS için ulaşım desteği Büyükşehir’den EKPSS için ulaşım desteği

CHP 38. Olağan Kurultayı bugün Ankara'da başladı. Genel başkanlık için adaylığını açıklayan dört isimden biri olan İlhan Cihaner, dakikalar kala yarıştan çekildi.

Aldığı kararla gündem yaratan Cihaner, "Çirkin bir ortam yaratıldı, bu anti demokratik yarışın parçası olmayı reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bugün Genel Başkan Seçimi Yapılacak

100. yaşını kutlayan CHP'de bugüne kadar 19'u olağanüstü olmak üzere 56 kurultay gerçekleştirildi. CHP'nin 38. Olağan Kurultayı ise "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile bugün ve yarın Ankara Spor Salonu'nda yapılacak. Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı kurultayın ilk günü genel başkan, ikinci günü Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimi yapılacak.

Genel Başkanlığa Aday Olabilmek için 65 Delegenin İmzası Gerekiyor

Kurultayda yeni genel başkanı ve PM üyelerini belirleyecek 1368 kurultay delegesi imza atmaya başladı. CHP Genel Başkanlığı'na aday olabilmek için 65, Parti Meclisi üyeliğine aday olabilmek için de 10 delegenin imzası gerekiyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun delegeler tarafından yeniden aday gösterilmesi, Manisa Milletvekili Özgür Özel'in de aday olabilmek için yeterli sayıya ulaşması bekleniyor.

Editör: Nuray Bozkurt