İstanbul’da deniz taksi ile kano çarpıştı… Bir kadının ayağı koptu! İstanbul’da deniz taksi ile kano çarpıştı… Bir kadının ayağı koptu!

Yapılan açıklamada, Reeder'ın ilk elektrikli aracının üretiminden çıkması planlanan tarih de belirtildi. Şirket, test aşamalarının ardından bu yıl içinde ilk otomobilin banttan ineceğini duyurdu. Reeder'ın otomobili, yerlilik oranını yüksek tutarak Türkiye'nin yerli üretim potansiyeline katkı sağlamayı hedefliyor.

Detaylı bilgilerin yer aldığı Kamuyu Aydınlatma Platformu açıklamasıyla birlikte, Reeder'ın otomobil sektöründeki varlığını güçlendirmesi ve yerli otomobil üretimine katkı sağlaması beklenmektedir.

Reeder Teknoloji tarafından KAP'a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) yapılan açıklamada yeni yerli otomobille ilgili detaylar ve banttan ineceği tarih de verildi. İşte o açıklama:

"Şirketimizin yenilikçi ve yerli teknolojik ürünleri ülkemiz ekonomisine kazandırma hedefleri kapsamında Ar-Ge departmanımızda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu çalışmalar dahilinde %80'i yerli olan ilk Reeder markalı elektrikli araç üretimi hedefimize uygun olarak, üretim planlamalarını Samsun'daki üretim tesislerimizde yaptığımız elektrikli araç projemizdeki ilk test aracımızı 30 Ağustos 2024 tarihinde üretim bantlarımızdan çıkartmayı hedefliyoruz. Elektrikli araç üretimimize ilişkin gelişmeler hakkında Sermaye Piyasası Kurulu'nun II.15-1 sayılı Özel Durumlar Tebliği gereğince gerekli bilgilendirmeler yapılmaya devam edecektir."

Kaynak: Haber Merkezi