Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz ve Yazı İşleri Müdürü Esra Kale tarafından karşılanan Cirit, beraberindeki kurum çalışanı Tarık İlhan ile birlikte, İnternet Gazeteciliği ve gazetelerin geçirdiği dijital dönüşüm hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Gazeteler ve İnternet haber sitelerinin teknolojilerdeki gelişmelere uyum süreci ile birlikte dijital dönüşümlerinin sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi için kurum olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade eden Cirit, “Yerel basınımızın her zaman destekçisi olacağız. Gazeteciliğin dijital mecrada da sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için gerek mevzuat düzenlemeleri, gerekse teknik geliştirmeler anlamında önemli bir süreçten geçiyoruz.  Gazetecilik kültürünün dijital alana taşınarak en iyi şekilde yerine getirilmesi önemlidir. İnternet haber sitelerine de resmi ilan yayını hakkının tanınması ile birlikte hazırlıklarını yapabilmeleri için makul süreler tanındı. 1 Nisan itibariyle de uyum sürecine girmelerine rağmen aynı zamanda da resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı tanınarak finansal açıdan da destek sağlanmış oldu. Şimdi ise internet sitelerimizden elde ettiğimiz verileri BİK Analitik programı ile paylaşımda bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.

Yerel basına olan desteğin süreceğini ifade eden Şube Müdürü Cirit, “Gazeteciliğin dijital mecrada da sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için gerek mevzuat düzenlemeleri, gerekse teknik geliştirmeler anlamında önemli bir süreçten geçiyoruz.  Gazetecilik kültürünün dijital alana taşınarak en iyi şekilde yerine getirilmesi önemlidir. İnternet haber sitelerine de resmi ilan yayını hakkının tanınması ile birlikte hazırlıklarını yapabilmeleri için makul süreler tanındı. 1 Nisan itibariyle de uyum sürecine girmelerine rağmen aynı zamanda da resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı tanınarak finansal açıdan da destek sağlanmış oldu. Şimdi ise internet sitelerimizden elde ettiğimiz verileri BİK Analitik programı ile paylaşımda bulunmaktayız. BİK Analitik ölçümleri Yönetmelikte belirtilen hükümlere göre metrikleri belirlendiği şeklinde ölçüm gerçekleştirmektedir.” dedi.

6. etabın startı Kuşadası’ndan verildi… Tur Manisa’dan geçecek 6. etabın startı Kuşadası’ndan verildi… Tur Manisa’dan geçecek

İnternet haber sitelerinin çizgilerini koruması ve yerel içeriklerden bağını koparmaması gerektiğini söyleyen Cirit, “İnternet haber siteleri resmi ilan yayını için gerekli trafik yükümlülüklerini yerine getirirken yerel içerik üretmekten uzaklaşmamalıdır. Nitelikli ve kaliteli habercilik yapan gazete ve internet haber sitelerinin hakları her zaman korunacaktır. Resmi ilana bağlı yayıncılık anlayışı gazetecilik mesleğini olumsuz etkilemektedir. Yazılı ve dijital mecrayı birlikte yürütebilen, gerçek anlamda gazetecilik yapan, okura ulaşan yayınlara desteğimiz her zaman devam edecektir. Kurum olarak basılmayan, satılmayan, içerik üretmeyen, istihdam sağlamayan gazeteleri hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Aynı şekilde yerel içerikten uzak amacı sadece tıklanma olan internet haber sitelerinin de tutumları kurumumuzca asla kabul görmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Cirit, gelişen teknolojiyle birlikte dijital medyanın büyük önem kazandığını, bu anlamda yerel basının da dijital çağa ayak uydurması için kurum olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini sözlerine ekledi. Almıla Nur BERİLĞEN

Editör: Onur Yılmaz