MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada terörle mücadele ve siyasi eleştirilerde bulundu. Bahçeli, CHP'nin terörü lanetleyen ortak bildiriye imza atmamasını sert bir şekilde eleştirerek, "Meclis teröristlerin barınma, meydan okuma mekanı değildir. Meclis'te düşman istemiyoruz" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasının önemli başlıkları şu şekilde:

CHP ve DEM Parti Eleştirisi

Bahçeli, CHP'nin terörü lanetleyen ortak bildiriye imza atmamasını sert bir dille eleştirerek, "CHP işgal edilmiştir. CHP, DEM'in peşinde yuvarlana yuvarlana köşesini, siyasi kişiliğini, ahlaki ve tarihi mirasını kaybetmiştir. CHP yönetimi, Türkiye Cumhuriyeti'nin karşısına geçmiştir" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda GİK ve MDK üyeleri belirlendi İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda GİK ve MDK üyeleri belirlendi

TBMM'de Terör ve Düşman İstememe Çağrısı

MHP lideri, Meclis'in teröristlere ve düşmanlara yer olmadığını vurgulayarak, "TBMM, teröristlerin, bölücülerin, aklanma paklanma barınma sığınma ve meydan okuma meydanı değildir. Aksine hizmet eden kim varsa hasbımızdır, vatan hainidir. TBMM'de terörist istemiyoruz, katil istemiyoruz" dedi.

Devlet Bahçeli’den Maaş Çıkışı

Bahçeli, önerilerini sıralayarak, 57 DEM milletvekilinin maaşının ve hazine yardımının kesilerek terörle mücadeleye aktarılması, dokunulmazlık dosyalarının hızlıca mahkemeye çıkarılması, Anayasa Mahkemesi'nin statüsünün gözden geçirilmesi ve TBMM Genel Kurul'da kürsü dokunulmazlığı sınırlarının baştan çizilmesi gerektiğini belirtti.

AYM Başkanı'na Eleştiri

Can Atalay dosyasının hızla incelenmesi gerektiğini savunan Bahçeli, Anayasa Mahkemesi başkan ve üyelerine tepki göstererek, "Buna adalet diyorsanız, batsın sizin adaletiniz. Buna hukuk diyorsanız, olmaz olsun böyle hukukunuz" dedi.

Siyasi Ortak Bildiri ve CHP'nin Tutumu

Bahçeli, diğer siyasi partilerin ortak bildiriye imza atmasını olumlu bir adım olarak değerlendirirken, CHP'nin tutumunu eleştirerek, "Gelişmeler karşısında ilk önerim 57 DEM milletvekilinin maaşının ve bu terör yuvasına ödenecek hazine yardımının derhal kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılmasıdır" şeklinde konuştu. Bahçeli'nin bu açıklamaları, Türkiye'nin güncel siyasi ve terörle mücadele gündemine dair önemli bir çıkışı temsil etmektedir.

Editör: Onur Yılmaz