Geride kalan yerel seçimlere dair değerlendirmelerde de bulunan Bahçeli, MHP'nin oy oranı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öte yandan en çok oyu alarak seçimlerden birinci parti çıkan CHP’yi eleştiren Bahçeli, “31 Mart'ta yaklaşık 13 milyon 300 bin vatandaşın sandığa gitmediği anlaşılmaktadır. Milli irade sandığa yansımamıştır. CHP Genel Başkanı'nın yüzde 25'lik cam tavanı çatlatma masalını anlatmasının dayanağı da budur. Kaldı ki tavanı çatlak olanın temeli çürüktür.” dedi.

 

Devlet Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

MHP, 30 büyükşehrin 28'inde Cumhur İttifakı'nın adayını desteklemiştir. Sadece Manisa ve Mersin'de kendi adaylarımızla seçime girdik. 51 ilin 22'sinde MHP ile AK Parti seçime ayrı ayrı, 29 il merkezinde de iş birliği halinde katılmıştır.

“MHP OY ORANI YÜZDE 16,62'DİR”

Yerel seçimlerde parti oylarının doğru ve sağlıklı anlaşılması için il genel meclisi seçim sonuçlarına bakmak kaçınılmaz bir mecburiyettir. 51 il kapsamını alan il genel meclis seçimlerinde MHP oy oranı yüzde 16,62'dir. Televizyon bülbülü olan profesöre sesleniyorum; hani nerede azalan seçmen desteğimiz.

31 Mart'ı işlerine geldiği gibi okuyanlar zillettedir, kalpleri de kaskatı kesilmiştir. MHP seçimlerden başarı ile çıkmıştır. Kimse bu başarıyı karalamaya teşebbüs etmemelidir. Türk milleti geleceğini Cumhur İttifakı'nda görmüştür. Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır.

31 MART YEREL SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRMESİ

Son Türk milleti hükmünü vermiştir. Yerel yöneticiler seçilmiştir. MHP'nin 31 Mart seçimleri değerlendirmesi 3 madde halinde şunlardır.

1) 14-28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinden yaklaşık 10 ay sonra milletimiz sandık başına gitmiştir. Seçimsiz geçecek 4 yılın önü açılmıştır. Milletin demokratik kararına saygılıyız. Yerel ve genel seçimleri karıştırmak yanlıştır. Yerel seçimlerde özne ve öncelik adaylar olduğu halde genel seçimlerde partilerdir.

“YEREL İKTİDAR OLDUK' DİYENLER HAYAL ALEMİNDE, ŞIMARIKLIĞIN ALEMİ YOKTUR”

31 Mart yerel seçimlerinden sonra rota değiştireni hedeflerinden sapan bir Türkiye yoktur. Olması da mevzu konusu değiştir. 'Yerel iktidar olduk' diyenler hayal aleminde. Şımarıklığın alemi yoktur. Çünkü bugün şımaranların yarın milletten şamarı yemeleri mukadderdir.

YÜZDE 25'LİK CAM TAVANI ÇATLATMA MASALI

2) Katılım oranları düşüktür. 31 Mart'ta yaklaşık 13 milyon 300 bin vatandaşın sandığa gitmediği anlaşılmaktadır. Milli irade sandığa yansımamıştır. CHP Genel Başkanı'nın yüzde 25'lik cam tavanı çatlatma masalını anlatmasının dayanağı da budur. Kaldı ki tavanı çatlak olanın temeli çürüktür. Ayakta kalması mucizelere bağlıdır.

Cumhur İttifakı zirvesi! Erdoğan ile Bahçeli görüşecek Cumhur İttifakı zirvesi! Erdoğan ile Bahçeli görüşecek

3) 31 Mart seçimlerine tesir eden olgulardan biri de ekonomik sıkıntılar ve emeklilerimizin yaşadığı sorunlar. Parti olarak milletimizin mesajını aldık. MHP ve Cumhur İttifakı'nın çok güçlü bir şekilde millete hizmet yolculuğunu sürdüreceğinden herkesin emin olması başlıca arzumuzdur.

Kaynak: Haber Merkezi