Yerel seçim çalışmalarını Gölmarmara, Kırkağaç ve Soma’da sürdüren AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, esnaflarla ve vatandaşlarla görüşerek Cumhur İttifakı’nın adayları için destek istedi. Temaslarında CHP ve DEM’in yaptığı kirli ittifakın Manisalılara hakaret olduğunu ifade eden Akkal, Kandil’den onaylı bu pazarlığa iki gün sonra Manisalıların sandıkta gereken cevabı vereceğini söyledi. Akkal, ayrıca merkezi yönetim ile yerel yönetimlerin uyumlu ve koordineli çalışması gerektiğini, hizmet ve yatırımların zamanında ve tam yapılabilmesi için Manisalıların tercihini, Cumhur İttifakı belediyelerinden yana kullanacağına inandıklarını vurguladı.

Yaşanan son gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Manisa’nın milliyetçi, muhafazakâr aynı zamanda Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı sağduyulu seçmenlerinin bir ucu Kandil’e bir ucu İmralı’ya uzanan kirli pazarlıklara prim vermeyeceğini söyledi.

Akkal, genel başkanı Manisalı olan bir partinin DEM ile bazı yerlerde gizli kapaklı bazı yerlerde de ayan beyan pazarlıklara girişmesinin önce Manisalılara saygısızlık ve hakaret olduğunu ifade etti. DEM’lenen meclis listelerinin arkasındaki asıl planın belediye meclislerinde söz ve yetki sahibi olmaktan daha ötede bir şey olduğunu ifade eden Akkal, yapılan kirli ve sinsi pazarlık talimatının hem Kandil’deki terör baronlarından hem de İmralı’daki bebek katili terörist başından geldiğini söyledi.

I M G 20240328 W A0092

Manisa’nın kirlenmiş siyasete geçit vermeyeceğini ve iki gün sonra millete rağmen yapılan kirli pazarlıkların sandıkta yerle bir olacağını ifade eden Akkal, şöyle konuştu:

“Yerel yönetimler halkla iç içe olan yapılardır. Halka dokunan ve en yakınında olan kurumlarımızdır. Bunun DEM’lenmiş CHP’ye geçtiğini düşünmek bile insanı ürkütüyor. Bir yanda algı belediyeciliği ile hayata tutunmaya çalışan CHP’liler bir yanda milletin kaynaklarını Kandil’e peşkeş çekmekten başka bir şey düşünmeyen DEM zihniyeti. Bunun örneklerini bazı yerlerde gördük ve bedelini de ağır ödedik. Milletimiz bu kirli planın farkında ve bunun hayata geçmesini yine sağduyulu iradesiyle önleyecektir. CHP’nin beceriksizliği ile DEM’in kirli zihniyeti birleştiğinde neler olabilir diye herkesin düşünmesi gerekiyor. İllerimize ne hizmet gelir ne yatırım gelir. Milletin kaynaklarını heba edecek bir yönetim anlayışını milletimiz elinin tersiyle itecektir. Milletimiz yatırım ve hizmet odaklı gerçek belediyecilikten yana tercihini yapmak için sabırsızlanıyor. İki gün sonra Manisamız başta olmak üzere ülke genelinde Cumhur İttifakı’nın güçlü duruşu ve tek düşüncesi vatan ve milletin refah ve huzuru olan yönetim anlayışı hakim olacaktır.”

I M G 20240328 W A0075

İYİ Parti’de kurultay zamanı! Yeni lider kim olacak? İYİ Parti’de kurultay zamanı! Yeni lider kim olacak?

Hizmetlerin devamı ve sağlıklı bir yönetim anlayışı için hem büyükşehir belediyesinde hem de ilçelerde Cumhur İttifakı belediyeciliğinin devam etmesi gerektiğinin altını çizen Akkal, yerel yönetim ile merkezi hükümetin uyumlu olmasının hizmetlere erişim ve yatırımların sürdürülebilir olması için hayati önem taşıdığını söyledi. Akkal, “Bir bizim yönettiğimiz illere ilçelere bakın bir de muhalefetin elinde olan yerlere. En yakınımızda görüyorsunuz işte İzmir örneği var. Manisa’nın birkaç ilçesindeki muhalefetin elinde olan ilçelere bakın. Rutin yapmaları gereken temel hizmetleri bile zorla yapıyorlar. İlçenin ihtiyacı olan büyük yatırımlar çözülmesi gereken sorunlarla ilgilenmiyorlar. Bir de bizim ilçelerimize illerimize bakın. Aradaki farkı, hem yönetim hem de hizmetlerin devamlılığı açısından anlayabilirsiniz. Biz ilçelerimizde ve ilimizde koordineli bir yönetim olsun istiyoruz. Milletimiz de bunu istiyor. Muhalefetin sığ ve algı belediyeciliğini bu 5 yılda gördük. Bunu değiştireceğiz. Hem Manisa merkezimizde büyükşehrimizde hem de ilçelerimizde Cumhur İttifakı’nın gücünü sandıkta hissedeceğiz. İnşallah muhalefetin yönetiminden kurtulan ilçelerimiz gerçek belediyecilik hizmetleriyle kavuşacak.” ifadelerini kullandı.

I M G 20240328 W A0096

Akkal, “Muhalefetin büyükşehirlerinden tutun ilçelerine kadar her yönettiği yerde algı belediyeciliğinin olduğunu bu dönem daha iyi anladık. Yapmadıkları yatırımları anlatanlar, temel atmama töreni düzenleyenler, AK Parti’nin yaptığı hizmetlerin üstüne çökenler ne ararsanız var. Maalesef Manisa’nın ilçelerinde de var. Rutin belediyecilik hizmetlerini sürdürmekten bile aciz durumda olanlar var. Seçmenlerimiz, 31 Mart akşamı Manisa’nın tüm ilçelerini merkezi hükümetle buluşturarak hizmet ve yatırım seferberliğinin devamına katkı sunacaktır.” dedi.

Muhabir: Özkan ÇELİK