Resmi olmayan bilgilere göre AK Parti’nin Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt oldu. Aday adaylığı başvurusunu Yunusemre Belediyesi için yapan ancak Şehzadeler’den aday gösterilen Yavuz Kurt’a tepki gösteren bazı partililer gecenin geç saatlerinde AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Partililer, Şehzadeler Belediye Başkan aday adayı Ahmet Tonguç’un aday gösterilmemesine tepkilerini dile getirdi.

Ahmet Tonguç Destekçileri Partiden İstifa Etme Kararı Aldı

Şehzadeler ilçe binasına yürüyen Ahmet Tonguç destekçisi üyeler partiden istifa etme kararı aldı. Tonguç destekçisi üyeler, "Manisa çocuğu Ahmet Tonguç'un aday gösterilmesini istiyorduk. Gösterilmemesi nedeniyle teşkilata olan inancımızı sarsıldı" dedi.

20240201 113421 (1)

Sabah Yine Toplandılar

Tonguç’un destekçileri, bugün sabah saatlerinden itibaren tekrar AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi.

“Bizi 60 Gün Koşturdular, Tam Maça Çıkacağız Sahadan Sildiler”

AK Parti Sancaklıiğdecik Mahalle Başkanı olduğunu söyleyen Mestan Aktaş isimli partili, “Tepeden inme başkan istemiyoruz. Biz gücümüzü kimseye yedirmeyiz. AK Parti bize çok yamuk hareketler yaptı. O yüzden toplu istifamızı vermek istiyoruz. 100 kişinin üzerindeyiz. Biz Ahmet Tonguç’u istiyoruz. Yavuz Kurt’u istemiyoruz. İlçemizde kimse tanımaz. Ne adını duyduk, ne kendini gördük. Havadan indirme başkan istemiyoruz. Bizi 60 gün koşturdular, tam maça çıkacağız sahadan sildiler bizi. Böyle bir sistem olmaz. Bu saatten sonra bitti, mahalle başkanlığından, sandık görevliliğinden istifamızı veriyoruz. Gelsinler okulun avlusunda, Ali Özyiğit başkanım gelsin kendi seçmenini bulsun.” dedi.

Ee109Aea Aa5A 4Ab0 92B0 D011Fed4Fc10

“Ciddi Anlamda Kan Kaybımız Var”

Burhan Genç isimli partili de yaptığı açıklamada “Burada toplanan arkadaşlarımızın çoğu Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı. Bizim burada bir kan kaybımız var. Ciddi anlamda kan kaybımız var. 67 mahallenin tamamı burada değil. İkinci Serhat Orhan vakası olmasını istemiyoruz. 2019  seçimlerini 2 bin 160 oyla kazandık. 2014 seçimlerini 500 oyla kazandık. Onları belirleyen ekibin tamamı burada. Burada olmayan arkadaşlarımız da var. Sesimizin duyulması lazım. Şehzadeler Belediyesi’ni kazanmak istiyorsak Ahmet Tonguç’tan başka alternatifimiz yok.” dedi.

"Yukarıdan Atama Geliyorsa Yazıklar Olsun"

Başka bir partili de şöyle dedi: “İnsanların emekleriyle oynamayın. Günah. Kardeşim bu adamı tanısak eyvallah, ben tanımıyorum. Yolda görsem kim diye bilmem. Burada herkes aynı durumda. Ben bu partiye 20 yıldır emek verdim. İlçe başkanlığından beri. Yöneticilik yaptım. Vallahi günah, billahi günah. Doğuluyum. Bu parti doğulu partisi diye geldim, ben bilmiyor muydum başka partilere gitmesini. AK Parti doğulu partisi diye geldim. Yukarıdan atama geliyorsa yazıklar olsun. Bizim bunun mücadelesini yapmamızın hiç anlamı yok. Bundan sonra belki oy kullanmayacağız. Partiden de görevlerden de istifa ediyorum. Ne halleri varsa görsünler, madem bizi dinlemiyorlar.”

Parti önünde toplanan grup, daha sonra İlçe Başkanlığı'na geçerek yöneticilerle görüştü.

Muhabir: Onur YILMAZ