AK Parti’de Şehzadeler Belediyesi’nde başkan aday adayları belli olmaya başladı. İbrahim Onaylı’nın ardından AK Parti’de kurucu ilçe başkanlığı, Şehzadeler ve Büyükşehir Belediyesi meclisi grup başkanvekilliği gibi görevlerle yıllarca siyaset yapan Ahmet Tonguç da Şehzadeler Belediye başkanlığına aday adaylığını açıkladı. Tarihi Bedesten’de düzenlenen adaylık töreni öncesinde Ahmet Tonguç kendisine destek olanları teker teker karşıladı. Adaylık törenine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ali Özyiğit, AK Parti’nin eski milletvekillerinden Muzaffer Yurttaş, eski il başkanlarından Berk Mersinli, STK ve oda temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. Geçtiğimiz günlerde aday adaylığını açıklayan İbrahim Onaylı da Ahmet Tonguç’un adaylık açıklamasına katıldı. 

Adaylık açıklaması öncesinde Kur-an’ı Kerim tilaveti okundu. Şehzadeler İlçe Başkanı Ali Özyiğit kısa bir açıklama yaparak aday adayı Ahmet Tonguç’a başarılar diledi. AK Parti Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de, Şehzadeler’in kurucu ilçe başkanlığı görevini yapan ve parti içinde birçok görev üstlenen Ahmet Tonguç için hayırlı olmasını diledi. Başkan Çelik, “AK Partililere yakışan budur. Düğün havası içerisinde aday adaylarımız açıklamalarda bulunuyorlar. Bizi kimse başka partilerle karşılaştırmasın. Biz kardeşler topluluğuyuz. İnsanlara hizmet etmek için birbiriyle yarışanlarız. Ahmet Tonguç ile beraber geceli gündüzlü çalıştık. Kendisine çıktığı yolda başarılar diliyorum” dedi. 

Şehzadeler Belediye başkan aday adaylığını ilan eden Ahmet Tonguç, aday açıklama törenine katılanlara teşekkür etti. Ahmet Tonguç, “Sizlere layık olmak için çok çalışmam gerekiyor. Bu iş gönül işi, gönüllere girmek de çok güzel. Çocukluğum bu sokaklarda geçti, mali müşavirlik yapıyorum. Bu ilçede evlendim, bu ilçede baba oldum. Ben Şehzadeler ilçesinin aslında tam içindeydim. AK Parti teşkilatlarında birçok görev yaptım. Şehzadeler ilçesinde ilçe başkanlığı görevini de yürüttüm. AK Parti iktidarının bel kemiği aslında teşkilatlardır” dedi.

Manisa’da 1 Mayıs coşkusu Manisa’da 1 Mayıs coşkusu

5 yılı aşkın bir süre ilçe başkanlığı görevi yaptığını ve 9 seçim atlattıklarını anlatan Ahmet Tonguç, “Hepsinden zaferle çıktık. Bu süreç içerisinde bayrağımızı yere eğdirmedik. İnsanlara yardımcı olmayı, kimseyi ötekileştirmemeyi hedef aldık. Mesela ben Şehzadeler ilçesinde 325 bin dönüm arazi olduğunu biliyorum, ben 76 bin dönüm bağ alanı olduğunu biliyorum. Şehzadeler ilçesini biliyorum, ilçedeki hastanelerde kaç yatak olduğunu biliyorum. Öğrenci sayısını biliyorum, Şehzadeler ilçesinin tarımına, tarihine her şeyine hakimim. Ben burada büyüdüm, burada yaşadım derken boşu boşuna söylemedim. Ben Şehzadeler ilçesinin ta kendisiyim. Biz belediyeciliği gönül belediyeciliği ile yapacağız. İlçemizde bulunan kamu kurumlarıyla uyumlu çalışarak projeler üreteceğiz. Bu şehrin değerlerini korumak birinci önceliğimiz olacaktır. Bu şehrin insanlarına hizmet etmek için yepyeni bir yola çıkıyorum. Siyasi ve sosyal hayatımda sürekli halkın içinde olan bir kardeşinizim. Bulunduğum siyasi görevleri layıkıyla yerine getirmiş biriyim. Çalışkanlığım, dürüstlüğüm en büyük gücüm oldu. Tertemiz geçmişimle karşınıza AK Parti Şehzadeler başkan adayı olarak çıkıyorum” diye konuştu.

Kaynak: Almıla Nur Berilğen