Partner ülke İspanya ile koordineli hayata geçirilecek olan Erasmus+KA122 adını içeren Avrupa Birliği projesi kapsamında ‘Otizmli bireylerle Afet anında doğru İletişim Eğitim ’projesi AFAD Manisa İl Müdürlüğü’nde görev yapan Enformansyon Memuru Gözde Gürbüz ve aynı dairede Şef olarak görev yapan Esin Kolkesen öncülüğünde, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürü Fırat Şen eğitim koordinetörünün sunumları ile Otizimli Bireylere Afad İl Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleşti.

Projenin hedefinde Otizmli bireylerin ve ailelerinin olası deprem ve benzeri afetler karşısında can kaybını minimum düzeye indirgenmesi ve nasıl davranmaları konusunda ışık tutmasına yardımcı olması amaçlandı.

Manisa Otizm Derneği Başkanı Arife Güngör ve dernek üyeleri ile Otizmli çocukların yer aldığı projede konuşan AFAD Manisa İl Müdürü Osman Pıhtılı, ilgili projeyi hazırlayan ekibe duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerini ileterek;

“Bu projeyi il genelinde yaygınlaştırmak için Otizmli bireylerin eğitim aldığı Rehabilitasyon merkezlerini içine alacağız. Burada hedeflediğimiz farkındalık yaratmanın da ötesinde toplumumuzda böylesi bireylerinde olduğu onlarında olası deprem ve benzeri afet olayları karşısında aileleri ile birlikte alacakları tedbirleri anlaşılır kılınmasını sağlamaktır.” Dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürü Fırat Şen, proje için gittikleri partner ülke İspanya’da Otizmliler başta olmak üzere diğer engelli gruplarına yönelik farkındalık hareketlerinin ülkemizde hayata geçirilmesinin doğru bir yol olduğunu bu projenin buna ciddi katkı sağlayacağının altını çizerek;

İzmir’de deniz tutkunları bu fuarda buluşacak İzmir’de deniz tutkunları bu fuarda buluşacak

“Otizmli bireyler bu toplumun olmazsa olmazlarıdır. Depremler ve benzeri afet olayları karşısında Otizmlilerin paniğe kapılmadan yapması gerektiği şeyler var. Otizmli Dernek ve aileleri ile birlikte bunları hep birlikte aşacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. Afad olarak bizler günün 24 saatinde sizlerin yanında olacağız.” İfadelerini kullandı.

Manisa Otizm Derneği Başkanı Arife Güngör ise projenin hayata geçirilmesinde öncü olan ve katkıları bulunanlara teşekkürlerini ileterek;

“Manisa’da azımsanmayacak düzeyde Otizmli bireyler bulunuyor. Bu bireylerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kamu kuruluşlarında böylesi projelerle bizlerin hayatını kolaylaştırmaya, üzerimizdeki yükü hafifletmeye yönelik çabaları takdirle karşılıyoruz. Bize bir adım gelene bizlerde sevgimizle yüz adım geliriz.” Dedi.  

Muhabir: Ahmet ÜNSAL