Bu kararname çerçevesinde, adli yargıda 480 ve idari yargıda 26 olmak üzere toplamda 506 hakim ve savcının mazeretleri doğrultusunda görev yerlerinde değişiklik yapıldı.

Öne çıkan değişiklikler arasında, Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın'ın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanması bulunmaktadır. Ayrıca, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Tayyip Özdurmaz'ın Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına, Aysel Gökçe'nin İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı iken İzmir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanması gibi önemli değişiklikler gerçekleşti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Yıkılmaz'ın Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına atanması, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Mesut Erdinç Bayhan'ın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına atanması ve Okan Bato'nun Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına görevlendirilmesi gibi önemli atama ve görevlendirmeler de gerçekleşti.

Starbucks’tan dev zam! Starbucks’tan dev zam!

İdari yargıda ise Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanı Ferhat Metin'in İstanbul Bölge İdare Mahkemesi üyeliğine atanması dikkat çeken bir diğer değişiklik oldu. 

Kaynak: AA