Piyango oyunlarından 14 kez büyük ikramiye kazanarak dikkat çeken Romanyalı ekonomist Stefan Mandel, başarısının arkasındaki matematiksel stratejiyi açıkladı. Mandel'in ilginç yöntemi, tüm kombinasyonları satın alacak kadar büyük bir yatırımcı bulma ve stratejik bir oyun seçme üzerine kurulu.

Romanyalı ekonomist Stefan Mandel, piyango oyunlarından 14 kez büyük ikramiye kazanarak olağanüstü bir başarı elde etti. Mandel'in bu başarısının ardında yatan matematiksel strateji, dikkat çekici bir hesaplamaya dayanıyor.

Şiddetli yağışlar can aldı: 4 ölü, 10 kayıp Şiddetli yağışlar can aldı: 4 ölü, 10 kayıp

Mandel, bir röportajında, "Herkes teorik olarak tüm kombinasyonları satın alabilir. Bu bir matematik meselesi." diyerek stratejisini açıkladı. Başarılı ekonomistin stratejisi, bir piyango oyununda mümkün olan tüm kombinasyonları satın alacak kadar büyük bir yatırımcı bulma, ikramiyenin en az üç katı olduğu bir oyunu seçme ve ardından her bir kombinasyon için bilet almak üzerine kurulu.

1992 yılında, Virginia'da düzenlenen bir piyangoyu hedef alan Mandel ve ekibi, 27 milyon dolarlık devasa bir ikramiye kazandı. Her bir kombinasyonu satın alarak, ikinci, üçüncü ve dördüncü sıradaki biletlerden de ek ödüller elde ettiler.

Ancak, bu stratejinin etik ve yasal boyutları da tartışmalıdır. Mandel ve Uluslararası Loto Fonu, soruşturmalarla karşılaşsa da herhangi bir hile veya suçlamadan suçsuz bulundu.

Bu olağanüstü strateji, sadece matematik dehasını değil, aynı zamanda finansal riskleri de göz önüne alarak bir yatırımcının cesaretini ortaya koymaktadır. 

Kaynak: Yeniçağ