Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları resmi olarak başladı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, 2024 YKS başvuruları yaklaşık bir ay boyunca devam edecek. Başvuru sürecinde adaylar, 2024-YKS Kılavuzu'nda yer alan detayları dikkatlice inceleyerek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Ayrıca, adayların en çok merak ettiği konulardan biri olan YKS başvuru ücreti de kılavuzda belirtilen bilgiler arasında yer alıyor. Peki, YKS başvuru ücreti ne kadar? YKS başvuru ekranı nasıl açılır? Cevaplar haberimizde…

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları, 26 Şubat tarihine kadar devam edecek. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekler.

2024 YKS Başvuruları Başladı

YKS başvuruları 1 Şubat itibarıyla başlamış durumda ve 26 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek. Geç başvurular ise 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak. Adaylar başvurularını bu tarihler arasında, ÖSYM’ye başvurabilecek.

2024 YKS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2024 YKS başvuru ücretlerinde yapılan değişikliklere göre, her oturum için ücret 115 liradan 295 liraya çıkarıldı. Bu durum, lisans programlarına kaydolmak isteyenler için (TYT+AYT girecekler) toplam 590 lira ödeme anlamına gelmektedir. Önlisans programlarına kaydolmak isteyen adaylar ise (TYT) 295 lira ödeyecekler.

Üç oturuma da katılacak bir adayın toplamda ödemesi gereken ücret ise 885 lira olacaktır. Yapılan yüzde 156'lık zam, başvuru ücretlerini önemli ölçüde artırmış durumda.

YKS Başvuruları Nasıl Yapılacak? YKS 2024 Başvuru Ekranı

2024-YKS adayları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) mobil uygulaması üzerinden sınav başvurularını kolayca gerçekleştirebilirler.

Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve e-Devlet şifresine sahip olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) aracılığıyla çevrimiçi kayıt olabilir ve sınav başvurularını bireysel olarak elektronik ortamda tamamlayabilirler.

YKS 2024 BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2024 YKS Üniversite Sınavı Ne Zaman?

2024 Üniversite Sınavı, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenen takvime göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Adaylar, 8 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 9 Haziran'da Alan Yeterlilik Testi (AYT) için sınava gireceklerdir. Bu tarihler, üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan adaylar için önemli bir zaman dilimini ifade etmektedir. 

Kaynak: Özkan Çelik