Sakarya mevkisinde meydana gelen trajik kaza, Kuzey Marmara Otoyolu'nda yaşanan ölümcül bir zincirleme kazayla sonuçlandı. Sabah saatlerinde İstanbul istikametinde gerçekleşen kazada, 7 araç birbirine girdi ve 11 kişi hayatını kaybederken, 57 kişi de yaralandı.

Manisa’dan Sakarya’ya atanan Vali Yaşar Karadeniz, kazanın detaylarıyla ilgili yaptığı açıklamada, ilk tespitlere göre hayatını kaybedenlerin bir kısmının araçlarından inen yolculara 3 otobüsün çarpması sonucu olduğunu belirtti. Yoğun sisin etkili olduğu bölgede, görüş mesafesinin düşük olması kazanın yaşanmasında etkili oldu.

Kazada, 3 otobüsün yanı sıra bir TIR'ın da karıştığı bilgisi verilirken, olay yerine çevre illerden ambulanslar sevk edildi. Karayolu, kaza nedeniyle İstanbul yönüne doğru kapatıldı.

ARAÇLARINDAN İNENLERE ÇARPTILAR

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, kazanın başlangıcının bir otomobilin TIR'a çarpması olduğunu ve diğer araçların da bu çarpışmaya karışarak kazanın zincirleme bir şekilde gerçekleştiğini ifade etti. Özellikle araçlarından inenlere arkadan gelen araçların çarpmasıyla da can kaybının yaşandığı belirtildi.

Fıkra gibi olay… Muhtarlık ikisine de yar olmadı! Fıkra gibi olay… Muhtarlık ikisine de yar olmadı!

Kaza nedeniyle bölgede büyük bir kurtarma operasyonu başlatılırken, otoyolda trafik akışının durduğu ve yetkililerin olayla ilgili incelemelerde bulunduğu bildirildi. Kazanın detaylarıyla ilgili soruşturma devam ediyor. 

Kaynak: AA