Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, önemli uyarılarda bulunurken, uzman isim beklenen açıklamayı yaptı. Herkesin merakla beklediği tarihi paylaşan Şen, 15 Mayıs’ı işaret etti. Ayrıca vatandaşlara önemli uyarılarda da bulundu.

Sel uyarısı yaptı

Türkiye, bugünden itibaren yağışlı bir havanın etkisi altına girdi. Yapılan son değerlendirmelere göre, Prof. Dr. Orhan Şen, bu kuvvetli yağışların sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı ve kısa süreli fırtınalara neden olabileceği uyarısında bulundu.

Pazar gününden itibaren özellikle gece saatlerinde iç kesimlerde sıcaklıkların ortalamanın altına düşmesi öngörülüyor. Marmara'nın güneyi ve doğusu ile İç Ege ve İç Anadolu bölgelerinde zirai don riski bulunuyor. Pazartesi gününden itibaren yağışlar doğu bölgelerinden uzaklaşacak ve sıcaklıklar yükselmeye başlayacak.

15 Mayıs’a dikkat

Milyonlarca insanın yazı dört gözle beklediği bir dönemde, uzman isimden iyi haber geldi. Şen, Mayıs ayının 15'inden itibaren hava sıcaklıklarının artacağını belirterek, yaz mevsimine giriş yapacağı tarihi açıkladı.

Prof. Dr. Orhan Şen paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Mayıs ayının 15’inden itibaren yüksek sıcaklıklar ile yaza giriş yapacağız”

Yangın faciası… Anne ve kızı hayatını kaybetti! Yangın faciası… Anne ve kızı hayatını kaybetti!

Kaynak: Manisa Kulis Haber