Türkiye'de cep telefonu satışlarındaki canlılık, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayınlanan 2023 Son Çeyrek Elektronik Haberleşme Sektörü Pazar Verileri Raporu'nda net bir şekilde ortaya kondu. Rapora göre, geçen yıl Türkiye'de elektronik haberleşme sektörüne 12 milyonun üzerinde yeni cep telefonu eklendi. Bu cihazların dörtte biri Apple markası oldu ve toplam cihaz sayısında yüzde 25'lik bir artış yaşandı.

15 Milyon IMEI Kaydı

Raporda, son 12 ayda Türkiye'de toplam 15 milyon 301 bin cihazın IMEI kaydının yapıldığı belirtiliyor. Bu cihazların 12 milyon 53 bini cep telefonu, 3 milyon 248 bini ise diğer cihazlar olarak kaydedildi. Özellikle Apple ve Samsung gibi global markaların Türk tüketicilerin gözdesi olduğu vurgulanıyor.

Apple ve Samsung’a İlgi Büyük

Apple'ın Türkiye'de iPhone SE modeli gibi giriş seviyesinden başlayan ve 1 TB depolamalı iPhone 15 Pro Max modeli gibi yüksek fiyatlı ürünlere kadar geniş bir yelpazede ilgi gördüğü belirtiliyor. Apple, Türkiye pazarında 3 milyon 181 bin cihaz kaydı ile dikkat çekerken, Samsung ise 3 milyon 639 bin cihaz kaydı ile pazar liderliğini sürdürüyor.

3 Mayıs Cuma Manisa altın fiyatları 3 Mayıs Cuma Manisa altın fiyatları

Üçüncü sırada ise Xiaomi'nin alt markası Redmi yer alıyor. Redmi, 1 milyon 832 bin cihaz kaydı ile dikkat çekiyor. Türkiye'nin yerli markalarından Reeder ise 464 bin cihaz kaydı ile önemli bir pazar payına sahip.

Kaynak: Haber Merkezi