Ankara'ya ziyarette bulunan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Beştepe'de resmi törenle karşılandı. İki lider, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı'na başkanlık etti.

İki Liderin Baş Başa Görüşmesinde Ele Alınan Konular

Erdoğan ve Reisi'nin baş başa görüşmesinde, Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular ele alındı. Görüşmelerde, Gazze'deki son gelişmeler, Irak, Suriye, Kafkasya, Afganistan ve Ukrayna'daki savaş gibi önemli bölgesel konuların yanı sıra terörle mücadele ve enerji alanındaki işbirliği de gündeme geldi.

Arkadaşının IBAN tuzağına düştü… Hayatı karardı! 10 yılla yargılanıyor Arkadaşının IBAN tuzağına düştü… Hayatı karardı! 10 yılla yargılanıyor

İki Ülke Arasında İmzalanan 10 Yeni Anlaşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin görüşmeleri sonrasında, Türkiye ile İran arasında enerji, turizm, ticaret, ve iletişim alanında 10 yeni anlaşma imzalandı. Bu anlaşmalar, ülkeler arasındaki işbirliğinin daha da güçlenmesine yönelik atılmış önemli adımları temsil ediyor.

Gazze'ye Yapılan İsrail Saldırıları ve Bölgesel Güvenlik

İki lider, bölgedeki güvenliği tehdit eden unsurlar üzerinde mutabık kalarak, özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı. Bölgesel istikrarın korunması adına atılacak adımlar ve Filistin meselesi üzerindeki ortak hassasiyetler vurgulandı.

Reisi ve Erdoğan'ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi, anlaşma töreni sonrasında ortak açıklamalarda bulundu. Erdoğan, terörle mücadelede İran'ın desteğini vurgulayarak, Türkiye'nin terörle mücadelesinde işbirliğini güçlendirme kararlılığını dile getirdi. Reisi ise ticaret hacminin artırılması, enerji alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve Filistin meselesinde ortak duruşlarını vurgulayarak, Türkiye ile olan ilişkileri daha da güçlendirmek istediklerini belirtti.

Bu önemli görüşme, Türkiye ve İran arasındaki işbirliğinin derinleşmesine, bölgesel konularda ortak çözümlerin bulunmasına yönelik atılmış kritik bir adım olarak kaydedildi.

Kaynak: AA